ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ESNEA, KAFEA ETA GAILETAK:

12/02/2024

min

FAMILIA: AZKENBURUKOAK

Postres: Postres
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Maria galletak
400 g
Esnegaina (harrotzekoa)
0.40 l
Arrautzak
4.0 ud
Esnea
0.30 l
Esnegaina (harrotzekoa)
0.20 l
Azukrea
0.040 kg
Azukrea
0.075 kg
Gatz mehea
0.0020 kg
Almendra ehoa marcona
0.075 kg
Irin biguna
0.045 kg
Kakaoa
0.0060 kg
Gurina
0.060 kg
Kafea
0.025 kg
Esne kondentsatua
0.10 l
Irin biguna
0.020 kg
KAFE IZOZKIA (2) KARTA
0.50 l

Elaborazioa

  • Galleta krema egiteko esnegaina irakin eta gutxinaka gorringoak gehitu ez daitezela mamitu.
  • Thermomixean gailetak guztiz birrindu eta bertan esnegain eta gorringo nahastearekin elkartu.
  • Hozkailuan gorde 6-8 ordu gutxienez.
  • Esne aparra egiteko esnea, esnegaina eta azukrea hotzean nahastu.
  • Iragazi eta sifoian sartu. Karga bat ipini eta hozkailuan gorde.
  • Kafe izozki bat egin.
  • Kafe birrindurak egiteko gurina bigundu eta beste osagaiekin nahastu (azukrea, gatza, almendra hautsa, irina, kakaoa eta kafe birrindua).
  • Paper sulfurizatu biren artean sartu eta arrabolaz zabaldu oso fin (3mm).
  • 180ºZ-tan laberatu 15 minutu inguru. Hoztu.
  • Leku freskoan kontserbatu. Zerbitzuan eskuekin birrindu beharrezko kantitatea.
  • Esne kondentsatuzko makiltxo kizkurtuak egiteko 100ml esne kondentsatu eta 20gr irin ondo nahastu eta botatzeko mauka batean jarri muturrik gabe.
  • Zulo txikitxu bat egin eta silpat batean zabaldu makil luzeen itxura emanez.
  • 180ºZ-tan laberatu 10 minutu inguru (urreztatzen hasi arte).
  • Silpatetik ateratzean kizkurtu apur bat era leku freskoan erreserbatu.
  • Nahi izanez gero gogorragoak egin daitezke irin gehiago botatzen (40gr) baina hauek ezin izango dira kizkurtu.

PLATEREZTATZEAN:

kopa batean gaileta krema jarri, gainean kafe birrindurak eta kafe izozki kenefa bat. Gainean esne aparraz osatu eta gainetik kafe birrindura gehiago ipini. Esne kondentsatuzko makiltxo batekin apaindu.

 

 

 

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
87.23kcal
Karbohidratoak
21.66g
Proteinak
0.02g
Koipeak
0.06g
Koipeak
0.06g
Zuntza
0.01g
Gantz azido aseak
0.03g
Gantz azido monoasegabeak
0.02g
Gantz azido poliasegabeak
0.62g
Kolesterola
0.2mg
Kaltzioa
0.48mg
Burdina
0.07mg
Zinka
0.02mg
A bitamina
0.0ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.02ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.