12/01/2024
arrautzak
glutena
esnea
fruitu oskoldunak
kakahuetea
sesamo-aleak
soja
Sablé basea
- Forratu tartaletak 2 mm-ko lodierako sableaz
- Orea zulatu, horren gainean aluminiozko papera jarri eta paperaren gainean garbantzuak gehitu.
- Laberatu 180º C-tan
Estaldura zuriko bavarroisa
- 1/2 esferako silikonazko moldeak metatzea.
- Krema ingeles bat egin
- Gehitu arrain-buztan (gelatina) birhidratatuak eta xukatuak.
- Gelatina urtu eta nahasketaren tenperatura 32ºC-ra jaitsi ondoren, gehitu erdi-muntatutako esnegaina eta nahastu
Mihi batekin mugimendu inguratzaileak egiten.
- Bota moldeetara eta izoztu.
Fruitu gorrien krema
- Irakin ordu erdi batez fruitu gorriak ur pixka batekin, heldu ez daitezen. Erreserbatu.
Udareak ardotan
- Zuritu 4 udare eta murgildu ardo beltzean. Irakin ordubetez. Hoztu.
- Zatitu erditik zehar eta egin xafla oso finak.
Betegarria
- Biderkatu fruitu lehorrekin (intxaurrak eta hurrak) nahasteko forratzeko balio ez duten xaflak
Eta pralinea. Erreserbatu.
MUNTAKETA
- Tartaleten gainean, gehitu betegarria.
- Gero, bota fruitu gorri egosiak.
- Ondoren, 1/2 bavarrois esfera jarri, estaldura zurikoa.
- Bavarroisa udare-xaflekin forratzea.
- Udare-xaflak ardotan distiraraztea.
ZERBITZUA
- Plateraren gainean, marraztu txokolate-saltsarekin, irudiaren arabera.
- Postrea jarri eta udare-ontzi karamelatuak eta ahabien fruituak jarri.
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.