24/06/2022
arrautzak
glutena
esnea
fruitu oskoldunak
soja
ELABORAZIOAK:
- Mozkortzeko almibarra egitea:
Osagai guztiak bildu eta irakitera eraman, txinatar batetik pasa eta hoztu.
- Txokolatezko bizkotxoa egitea:
Bizkotxo arina bezala egiten da, baina kakaoa irinarekin batera sartzen zaio.
- Moka-gurinaren krema egitea:
Irabiagailuan arrautza eta gorringoa abiadura azkarrean emultsionatu.
Irabiagailuaren abiadura jaistea almibar beroa gehitzeko, arrautza pasteuriza dadin.
Kafe disolbagarria ur gutxitan disolbatuta gehitzen zaio, eta, ondoren, hari ahula gehitu.
Astiro irabiatzeari utzi gabe, utzi une batez epeltzen.
Ondoren, gehitu gurina zati txikietan.
Dena gehitu ondoren, azkar igaroko gara, eta testura krematsua hartu arte itxaron.
- Trufa azkarra egitea
Osagai guztiak nahastu eta hagaxkarekin irabiatu harrotu arte.
- Estaldura-bainua prestatzea
Ondo pomaratu gurina krema baten itxura hartu arte.
Mari bainurako estalkia urtu. Erabat urtua dagoenean, atera mari bainutik; gehitu glukosa eta eragin (glukosa gehituz, txokolateari distira ematea lortzen da); jarraian, gehitu gurina pixkanaka, hagaxkarekin irabiatzeari utzi gabe.
Dena onartu digunean, apur bat hozten uzten dugu, tarta bustitzean oso geruza fina egin baitiezaiguke, eta bizkotxoaren gainazalak bertiguzu.
MUNTAKETA:
- Txokolatezko bizkotxo-disko mozkortu bat jarri.
- Bizkotxoaren gainean moka gurinezko krema-geruza fin bat gehitu.
- Jarraian, txokolatezko bizkotxozko beste disko bat jarri, mozkortuta.
- Moka-gurinezko kremazko beste geruza fin bat.
- Txokolatezko bizkotxo mozkortuaren azken diskoari amaiera emateko.
- Gehitu kontu handiz, estaldura-bainuak tartaren azalera estaltzeko.
ZERBITZUA:
- Alboetan trufa muntatuz apaintzea, eta boilur bereko botoi batzuk jartzea gainazalaren perimetro osoan.
- Dekorazioa amaitzeko, hautseztatu txokolatezko fideoarekin.
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.