ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BAKAILAO-TRONTZOA TENPERATURA BAXUAN KOZINATUTA, KALABAZA PIL PILAREKIN (Degustazioa: anoa 1/2)

15/11/2023

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

apioa

apioa

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Bakailo-xerra (500-1000)
1.5 kg
Oliba-olio birjina estra
0.50 l
Berakatza, burua
0.25 ud
Kuia
0.60 kg
Arbia
0.30 kg
Lekak.
0.30 kg
Piper gorria
0.30 kg
Azenarioa
0.20 kg
Baratxuri beltza
15 g
Bacailo hezur eta azalak
0.50 kg
Sakura Mix kimuak
0.10 ud
Irin biguna
0.040 kg
Txipiroi-tinta
0.0050 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

Bakailaoa gezatu.
Ezkatatu.
Moztu bakailaoa 120 gramoko azpi-mailetan.
Bakailao-larruak gatzgabetu, ebaki eta deshidratatu.
Konfitatu baratxuri-xaflak oliba-olio birjin estrarekin eta hoztu.
Moztu barazki-oinarria (kalabaza, arbia, piper gorria eta zorroak) dadotxo perfektuetan.
Egin baratxuri olio beltza eta erreserbatu.
Zuritu eta moztu gainerako kalabaza purerako dadoetan.
Txipiroi tintazko koralen masa prestatzea. (20gr gari-irina, 110gr ura, 120gr ekilore-olioa, txipiroi-tinta c/s). Birrindu Turmixekin eta utzi atseden hartzen.

ELABORAZIOAK:

  • Egosi kalabaza ingelesen erara dadotan, birrindu egosi apur batekin termomixean krema fin bat geratu arte. Erreserbatu maria bainurako.
  • Egosi barazki ingelesak banandurik. (Dentea utzi). Baratxuri olio beltz batekin bildu.
  • Bakailao- eta gatz-larru deshidratatuak frijitu.
  • Bakailao-supremak hutsean ontziratzea, galdatutako baratxuri-olioarekin batera.
  • Txipiroi tintazko koralak prestatu zartagin antiitsaskor batekin su ertainean.

ZERBITZUA:

  • Bakailaoa tenperatura baxuan prestatu 64ºC 8 minutuz.
  • Poltsa ireki eta pil-pil momentuan muntatu (pil-pil aurreratua izan dezakegu). Nahastu pil-pil zati bat kalabaza pure zati batekin.
  • Salteatu barazki basea kolore gehiegi hartu gabe. Jarri koilarakada bat plateraren erdian.
  • Jarri bakailaoa barazki gainean, azala gorantz duela.
  • Kalabaza-pil pilarekin busti.
  • Jarri gainean bakailao frijituaren azala eta txipiroi tintazko korala.
  • Jarri kimu berde batzuk gainean.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
550.85kcal
Karbohidratoak
3.06g
Proteinak
26.69g
Koipeak
47.45g
Koipeak
47.45g
Zuntza
1.31g
Gantz azido aseak
6.89g
Gantz azido monoasegabeak
32.75g
Gantz azido poliasegabeak
5.18g
Kolesterola
51.0mg
Kaltzioa
52.42mg
Burdina
0.98mg
Zinka
1.19mg
A bitamina
85.56ug
C bitamina
10.38g
Azido folikoa
33.66ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.