ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXOKOA OTARRAINXKA ETA PERRETXIKOEKIN (Degustazioa: anoa 1/2)

25/10/2022

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

apioa

apioa

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Txoko garbia izoztua
1.3 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.50 kg
Belarri-perretxikoak
0.25 kg
Gatz mehea
0.010 kg
Oliba-olioa, bizia
0.050 l
Sodio alginatoa
5.0 g
Berakatza, burua
0.25 ud
Perrexil-sorta
0.10 ud
ALI-OLI APARRA
0.25 ml
SALTSA BELTZA
0.13 l

Osagaiak: ALI-OLI APARRA - 0.25 ml

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

  • Txokoak garbitu eta luzeeran erdibitu. Hankak ere erdibitu. 
  • Gorputz erdiak bata bestearen gainean jarri lauko taldetxoak osatuz.
  • Estu filmatu eta izoztu.
  • Erabiltzeko egunean, mozteko makinarekin luzeeran tira finak egin eta hozkailuan gorde zerbitzu ordurarte.
  • Otarrainxkak zuritu. Lau zatitan moztu. (2 unitate anoako).
  • Perretxikoak juliana lodian moztu. Gorde.
  • Berakatza txikitu. Gorde.
  • Perrexila txikitu. Gorde.

ELABORAZIOA:

  • Saltsa beltza egin (potoloa geratu dadila). Hoztu eta mauka batean sartu.
  • Ali-oli aparra egin.
  • Otarrainxkak salteatu guztiz sukaldatu gabe.
  • Perretxikoak salteatu. Gorde.

ZERBITZUA:

  • Txokoa gatzeztatu eta zartagin batean berakatz txikituarekin salteatu (anoa bakoitzean hanken erdia ere bai). Bertara otarrainxka eta perretxikoak gehitu. 
  • Egokitu.
  • Plater sakon batean jarri.
  • Saltsa beltz tanta batzuk bota eta gainean ali-oli aparra jarri (irtetzeko momentuan).
  • Perrexil txikituaz apaindu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
1292.98kcal
Karbohidratoak
0.33g
Proteinak
0.11g
Koipeak
4.6g
Koipeak
4.6g
Zuntza
3.17g
Gantz azido aseak
0.66g
Gantz azido monoasegabeak
3.36g
Gantz azido poliasegabeak
0.38g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.39mg
Burdina
0.18mg
Zinka
0.21mg
A bitamina
0.01ug
C bitamina
0.19g
Azido folikoa
0.07ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.