ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

PIL-PIL SALTSA

15/04/2021

min

FAMILIA: SALTSAK

BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat 1 lren baliokide direnak

Oliba-olio birjina estra
1.0 l
Bacailo hezur eta azalak
1.0 kg
Berakatza, burua
1.0 ud
Pipermin lehorra
5.0 g

Elaborazioa

Pil-pil saltsa egiteko 2 era:


1.

  • Bakailo hezur eta azalak ur gutxitan jarri irakiten, demi-glace itxurako prestakin kontzentratua lortzeko.
  • Hotzetik oliba-oliotan berakatz xerratua jarri eta sutan jarri.
  • Berakatza gorritzen denean pipermina uztaietan gehitu eta sutatik baztertu.
  • Atera apaintzeko erabiliko diren berakatz eta pipermina. Utzi epeltzen olioa.
  • Gehitu olioari demi-glacea hari mehean, irazkiarekin etengabe irabiatuz loditu arte.

2.

  • Gorritu oliotan berakatz xaflak eta pipermin uztaiak. Atera eta gorde.
  • Gehitu olio horri bakailao hezur eta azalak eta utzi irakiten minutu batzuez.
  • Eltzea sutatik atera olioa epeldu dadin.
  • Une honetan hiru metodo ezarri daitezke:
  1. Mugitu eltzea mugimendu biribilduekin saltsa emultsionatu arte eta pasatu txinotik.
  2. Olioa kendu eta hari mehean berriz eltzera gaineratzen joan mugimendu biribilen bitartez saltsa loditu arte. Txinotik iragazi.
  3. Emultsionatu arrain zukua eta olioa iragazki baten laguntzaz.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
831.23kcal
Karbohidratoak
1.22g
Proteinak
1.13g
Koipeak
91.72g
Koipeak
91.72g
Zuntza
0.06g
Gantz azido aseak
13.31g
Gantz azido monoasegabeak
65.18g
Gantz azido poliasegabeak
9.19g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.89mg
Burdina
0.06mg
Zinka
0.97mg
A bitamina
0.05ug
C bitamina
0.7g
Azido folikoa
0.24ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.