ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ALI-OLI SALTSA

21/06/2022

min

FAMILIA: OINARRIZKO SALTSAK

BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

Osagaiak 20 ano/unitate -arentzat 1 lren baliokide direnak

Ekilore-olioa, 0,2 gradu
1.0 l
Berakatza, burua
1.0 ud
Ura
0.050 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Baratxuria zuritu eta zatitu.

ELABORAZIOA

  • Xehatu baratxuria almaizean gatz apur batekin.
  • Olioa gehitu hari finean etengabean mugituz emultsioa lor dadin.
  • Gehitu ur tanta batzuk lodiegi geldi ez dadin eta ebaki ez dadin.
  • Sasi ali-olia egiteko maionesa eta berakatza nahasten dira.

Sasi ali-olia

  • Zuritu baratxuria (1 edo 2 baratxuri ale 250 ml maionesa  saltsarentzako gutxi gorabehera) eta zuritu, leunago gera dadin (aukeran).
  • Xehatu baratxuria oso ur gutxirekin termomixean edo turmixarekin (1 dl. ur).
  • Gehitu maionesari.
  • Puntuan jarri.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
417.86kcal
Karbohidratoak
0.61g
Proteinak
0.11g
Koipeak
46.11g
Koipeak
46.11g
Zuntza
0.03g
Gantz azido aseak
5.54g
Gantz azido monoasegabeak
9.46g
Gantz azido poliasegabeak
29.22g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.47mg
Burdina
0.07mg
Zinka
0.51mg
A bitamina
2.01ug
C bitamina
0.35g
Azido folikoa
0.12ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.