ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BAKAILAO NAHASKIA

09/04/2024

min

FAMILIA: ARRAUTZAK

Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Bakailo-xerra (500-1000)
0.63 kg
Arrautzak
10 ud
Berakatza, burua
0.50 ud
Piper berdea
0.15 kg
Oliba-olioa, bizia
0.10 l
Perrexil-sorta
0.10 ud
Moldeko ogia
0.20 ud
SALTSA BIZKAITARRA
0.20 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Beratu bakailaoa. Papurtu, gatz puntu egokian dagonean. 
  • Zuritu eta xehetu berakatza, tipula eta piper berdea brunoisean. Gorde.
  • Kendu azala ogiari eta moztu 4 hirukitan, zeharka moztuta. Gorde.
  • Xehatu perrexila. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu hondo zuria prestatzeko barazkiak. (edo fumeta)
  • Zuritu eta xehetu bizkaitar saltsa prestatzeko barazkiak. 

ELABORAZIOA

  • Bizkaitar saltsa prestatu.
  • Sueztitu barazkiak kazola batean ekilore olioarekin, kolore pixka bat hartu arte.
  • Gehitu bakailaoa, sueztitu minutu batean. Gorde.
  • Frijitu moldeko ogiak olio berotan eta paper xurgatzailearen gainera atera. Gorde.

ZERBITZUA

  • Berotu bakailao prestaketa pixka bat, zartagin ez itsaskor batean.
  • Gehitu 3 arrautza erdi irabiatu anoako. Zurezko espatula batekin etengabe eragin, nahaskia guztiz mamitu barik.(gatza gehitu behar izanez gero).
  • Eragin mamitu arte, baina lehortzen utzi gabe.

PLATERERATZEA

  • Platereratu belarridun platertxo batean (edo antzerakoa).
  • Apaindu bizkaitar saltsaren haritxo batekin eta ogi frijitu bat edo birekin.
  • Perrexil xehetuarekin apaindu.

 

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
NaNkcal
Karbohidratoak
NaNg
Proteinak
NaNg
Koipeak
NaNg
Koipeak
NaNg
Zuntza
NaNg
Gantz azido aseak
NaNg
Gantz azido monoasegabeak
NaNg
Gantz azido poliasegabeak
NaNg
Kolesterola
NaNmg
Kaltzioa
NaNmg
Burdina
NaNmg
Zinka
NaNmg
A bitamina
NaNug
C bitamina
NaNg
Azido folikoa
NaNug
Gatza (Sodioa)
NaNmg
Azukreak
NaNg

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.