ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

INDABA GORRIEN LAPIKOKOA

17/05/2023

min

FAMILIA: LAPIKOKOAK

Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

esnea

esnea

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Arabako babarrun nabarra
0.50 kg
Tipula
0.10 kg
Porruak
0.50 ud
Azenarioa
0.060 kg
Berakatza, burua
0.20 ud
Piperrauts gozoa
5.0 g
Ibarrako piperminak ozpinetan
0.050 kg
Txorizo-korda
0.10 kg
Hirugihar ketua
0.10 kg
Txerri-saiheskia
0.30 kg
Arroz-odolkiak
0.30 kg
Oliba-olioa, bizia
0.075 l
Adar tomatea
0.10 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Bezperan babarrunak garbitu eta beratzen jarri ur hotz ugarian.
  • Tipula, azenarioa eta porrua brunoisean moztu eta gorde.
  • Tomatea dadotan moztu eta gorde.
  • Txorizoa, hirugiharra eta sahieskia (freskoa nahiz ontzutua) gorde.
  • Baratxuria xaflatan moztu eta gorde.
  • Aukeran: aza zati handitan moztu.

ELABORAZIOA

  • Babarrunak lapiko (marmita erdi) batean ipini beratze urarekin.
  • Hirugiharra, saiheskia eta txorizoa bertan sartu.
  • Tipula, azenarioa, porrua eta tomatea gehitu.
  • Gatza eta olio pixka bat bota eta sutan jarri.
  • Babarrunak poliki-poliki eta etengabe irakin behar du desegin ez dadin.
  • Haragiak prest daudenean, atera.
  • Zatitan moztu hobeto anoatzeko eta gorde. 
  • Babarrunak samurtzen direnean, zartagin batean berakatz txikitua olio hotzarekin sutan jarri eta dantzan hasten denean, piperrautsa erantsi, ondo nahastu eta berehala babarrunei bota.Irakinaldi bat eman.
  • Egokitu gatz puntua.

ZERBITZUA ETA PLATERATZEA

  • Plater sakon batean zerbitzatu.
  • Beste platertxo batean piperminak (piparrak) atera.
  • Ingeles erara egositako azarekin ere hornitu daiteke. Horrela bada baratxuri olio errearekin onduko dugu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
489.37kcal
Karbohidratoak
35.98g
Proteinak
28.04g
Koipeak
19.62g
Koipeak
19.62g
Zuntza
24.92g
Gantz azido aseak
5.27g
Gantz azido monoasegabeak
12.79g
Gantz azido poliasegabeak
1.69g
Kolesterola
14.52mg
Kaltzioa
147.04mg
Burdina
8.7mg
Zinka
3.19mg
A bitamina
67.22ug
C bitamina
4.78g
Azido folikoa
394.28ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.