ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

INDABA ZURIAK

24/06/2024

min

FAMILIA: LAPIKOKOAK

Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Babarrun zuria
0.40 kg
Tipula
0.10 kg
Porruak
1.0 ud
Azenarioa
0.080 kg
Adar tomatea
0.10 kg
Gatz mehea
0.0080 kg
Oliba-olioa, bizia
0.075 l
Txorizo-piperra
1.0 ud
Hirugihar
0.10 kg
Txerri-saiheskia
0.15 kg

Elaborazioa

  • Jarri babarrun zuriak bezperatik beratzen.
  • Ura adatu eta lapiko batean suan jarri.
  • Txikitu kipula brunoisean.
  • Txikitu azenarioa eta porrua ilargi-erditan.
  • Tomatea dadotxotan moztu .
  • Errehidratatu lukainka-piperrak, atera mamia, eta xehatu.
  • Hirugiharra,txorizoz eta saiheskia zatitu.
  • Kazola batean  indabak,kipula, azenarioa,tomatea eta porruarekin jarri, su baxuan eta etenik gabe samurtu arte.
  • Errehidratatuko lukainka-piperrak gehitu lapikoari.
  • Hirugiharra,saiheskia eta lukainka bota indabei.
  • Olio txorrostada bat eta gatza piska bat bota.
  • Egoste utzi.
  • Indabak samurtu direnean,gatz eta loditasun-puntuan jarri.

  OHARRA:Lukainka-piperrak erabili ordez; azkenean refrito bat egin dezakegu olioa, berakatza eta piper ahutsarekin gainetik botatzeko.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
350.99kcal
Karbohidratoak
27.76g
Proteinak
17.02g
Koipeak
15.04g
Koipeak
15.04g
Zuntza
18.56g
Gantz azido aseak
2.39g
Gantz azido monoasegabeak
10.2g
Gantz azido poliasegabeak
72.33g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
90.4mg
Burdina
5.02mg
Zinka
2.22mg
A bitamina
53.6ug
C bitamina
2.0g
Azido folikoa
310.4ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.