- Jarri babarrun zuriak bezperatik beratzen.
- Ura adatu eta lapiko batean suan jarri.
- Txikitu kipula brunoisean.
- Txikitu azenarioa eta porrua ilargi-erditan.
- Tomatea dadotxotan moztu .
- Errehidratatu lukainka-piperrak, atera mamia, eta xehatu.
- Hirugiharra,txorizoz eta saiheskia zatitu.
- Kazola batean indabak,kipula, azenarioa,tomatea eta porruarekin jarri, su baxuan eta etenik gabe samurtu arte.
- Errehidratatuko lukainka-piperrak gehitu lapikoari.
- Hirugiharra,saiheskia eta lukainka bota indabei.
- Olio txorrostada bat eta gatza piska bat bota.
- Egoste utzi.
- Indabak samurtu direnean,gatz eta loditasun-puntuan jarri.
OHARRA:Lukainka-piperrak erabili ordez; azkenean refrito bat egin dezakegu olioa, berakatza eta piper ahutsarekin gainetik botatzeko.