ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

PORRUSALDA

09/04/2024

min

FAMILIA: LAPIKOKOAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Patata
1.0 kg
Porruak
3.0 ud
Kuia
0.20 kg
Azenarioa
0.10 kg
Bakailo-xerra (500-1000)
0.15 kg
FUMETA
2.0 l
Oliba-olioa, bizia
0.050 l
Gatz mehea
0.012 kg

Osagaiak: FUMETA - 2.0 l

Elaborazioa

  • Kipula brunoisean eta porru garbitua 2-3zm-tako zatitxoetan moztu.
  • Kuia dadotan eta azenarioa ilargi-erdian moztu.
  • Hasteko, kipula xamurtzen jarri eta bigundutakoan azenarioa gaineratu eta sueztitu,porruak gehitu.
  • Porrua bigundu baino lehen patata kraskatua gehitu eta busti fumet edo hondo zuriarekin(kuia erabili nahi badugu une honetan gehituko dugu).
  • Ondu.Irakin motelean eta jarraian mantendu patatak almidoia saldan askatzeko eta patata-lapikokoa loditzeko.7
  • Tomate saltsa bota nahi badugu,patata bigun dagoenean erantsiko dugu,patata ez itsasteko.
  • Hornigaia, haragia edo arraina izan daiteke edo hornigaia ez eramatea.Hornigai arruntenak hauxe dira;saihets-hezurra eta lukainka bi hauek aparte egosten dira,egosi ondoren moztu egiten dira,eta patatak ia -ia eginak direnean gehitzen dira.Patatekin alde berean sukaldatzen badira kipularekin sueztitzen dira.
  • Arraina erabiltzekotan ,arrain arruntena bakailaoa da.Azken irakinaldian bakailao izpitua gehitzen da,eta eman irakinalditxo bat,egiten amaitzeko.
  • Jarri gatz eta loditasun puntuan.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
117.82kcal
Karbohidratoak
1.84g
Proteinak
5.64g
Koipeak
9.53g
Koipeak
9.53g
Zuntza
0.86g
Gantz azido aseak
1.38g
Gantz azido monoasegabeak
6.74g
Gantz azido poliasegabeak
0.87g
Kolesterola
10.2mg
Kaltzioa
21.4mg
Burdina
5.25mg
Zinka
5.09mg
A bitamina
52.83ug
C bitamina
5.4g
Azido folikoa
16.8ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.