ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

OILASKO SALTSAN

24/02/2024

min

FAMILIA: HARAGIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Oilaskoa
1,20 kg
Gatz mehea
11,00 kg
Piperbetz zuri ehoa
5,00 g
Irin biguna
0,05 kg
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0,10 l
Berakatza, burua
0,30 ud
Tipula
1,00 kg
Azenarioa
0,08 kg
Piper gorria
0,06 kg
Piper berdea
0,06 kg
Sukaldeko ardo zuria
0,08 l
Ilar izoztua
0,10 kg
Patata
0,30 kg
Barrengorri naturala
0,30 kg
HONDO ZURIA
1,00 l
TOMATE-SALTSA
0,20 l

Osagaiak: HONDO ZURIA - 1,00 l

Elaborazioa

  • Oilaskoa ondo garbitu eta zatitu.
  • Berakatza eta kipula brunoisean moztu eta su eztian ipini.
  • Azenarioa zuritu,dadotan moztu eta ur irakinetan egosi,gatz pixka batekin.Bigun dagoenean ur izotzekinean sartu.I
  • Ilarrak ere horrela egosiko ditugu.
  • Patatak zuritu eta dadotan moztuko ditugu.Olio temperatura epelean frijitu .Azken momentuan frijituko ditugu temperatura bizian.
  • Oilaskoari gatza bota eta irinatik pasatuko ditugu oilasko zatiak.Su bizian frijituko dugu azala gorritu arte.
  • Soberazko koipea kendu eta kipula zein berakatza bigunduriko kazolan sartuko dugu.
  • Ardo zuri txorrostada bota eta gutxitzen denean hondo zuriarekin bustiko dugu.
  • Tomate saltsa apur bat gehitu dezakegu kolore pixka bat emateko
  • Oilaskoa ondo egin arte utziko dugu su epelean; gatz eta loditasun puntuan jarri. 
  • Zerbitzatzeko,lapikoan ipiniko dugu oilaskoa,barazkiak eta patatak frijitu berriak

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
204.31kcal
Karbohidratoak
1.13g
Proteinak
0.13g
Koipeak
22.14g
Koipeak
22.14g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
0.14ug
C bitamina
0.42g
A bitamina
0.98ug
Zinka
2.25mg
Burdina
2.04mg
Kaltzioa
2.54mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
14.04g
Gantz azido monoasegabeak
4.54g
Gantz azido aseak
2.66g
Zuntza
0.04g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.