- Oilasko ondo garbitu eta zatitu.Gatza eta pipermin bota.
- Berakatz kantitatearen erdia brunoisean txikitu,baita perexila ere.
- Tamainazko zartagin batean olio nahikotxo jarri eta bertan berakatzaren beste burua (erdibiditua) gorrituko dugu,orduan kendu. Hasiko gara oilaskoa frijitzen, gatza eta piper hautsa bota eta gero kantitate txikietan eta temperatura onean,ondo gorrituta gelditu behar da-eta;apartean gorde.Geratu den olioa iragazi,eta txikitutako berakatzarekin nahastuko dugu. Sutan jarri eta gorritzen denean frijitutako oilasko sartu eta ardo zuri txorrostada on bat gehituko diogu ; ondo nahastu eta ozpin txurrut bat ere botako diogu.Irakinaldi on bat eman,ardoa eta ozpina gutxitu dadin.Erretiluan jarri oilaskoa bere saltsarekin eta perexila bota.
- Normalean patata frijitu edo piperradarekin laguntzen da hornidura gisa.
:Saltsa urtua geldituz gero,ogi birrinduarekin loditu.