ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

POTXAK MUXILEKIN

12/09/2019

min

FAMILIA: LAPIKOKOAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

moluskuak

moluskuak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Potxak izoztuta
0.60 kg
Tipula
0.20 kg
Patata
0.20 kg
Oliba-olioa, bizia
0.050 l
Haztegiko txirla handia
0.50 kg
Sukaldeko ardo zuria
0.050 l
Ura
1.5 l
SALTSA BERDEA
0.50 l

Elaborazioa

AURRELABORAZIOAK

  • Tipula brunoisean moztu. Gorde.
  • Patatak zuritu eta kraskatu. Gorde.
  • Saltsa berdea egiteko osagaiak aurreelaboratu. Gorde.
  • Perrexila brunoisean txikitu. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Tipula eta oliba-olioarekin frijitukia egin.
  • Patata kraskatuak gehitu, fumetarekin busti eta dena irakin.
  • Egosketaren erdian babarrun zuri berriak gehitu eta jarraitu irakiten.
  • Gatz puntua eman.
  • Saltsa berdea prestatu. Gorde.
  • Muxilak lurrunean ireki ardo zuri apur batekin; muxilak zabaldu ondoren sutatik atera eta saltsa berdean sartu.

PLATERERATZEA

  • Plater sakonean babarrun zuri berriak bero jarri eta saltsa berdea muxilekin (7 muxil inguru).
  • Hautseztatu perrexilaz. 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
126.77kcal
Karbohidratoak
0.61g
Proteinak
0.25g
Koipeak
13.76g
Koipeak
13.76g
Zuntza
0.03g
Gantz azido aseak
1.97g
Gantz azido monoasegabeak
10.05g
Gantz azido poliasegabeak
1.13g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
4.65mg
Burdina
4.29mg
Zinka
4.37mg
A bitamina
0.03ug
C bitamina
0.35g
Azido folikoa
0.12ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.