Osagaiak 15 ano/unitate -arentzat 2 kgren baliokide direnak
Tipula
1.0 kg
Berakatza, burua
0.30 ud
Piper berdea
0.70 kg
Piper gorria
0.70 kg
Gatz mehea
0.010 kg
Elaborazioa
AURREELABORAZIOAK
Zuritu tipula eta moztu juliana erara.(Lodiago baserri-giroko itxura eman nahi bada). Gorde.
Zuritu berakatza eta moztu xerratan. Gorde.
ELABORAZIOA
Labean erre piper gorriak 200-220º C-an (edo sutan), gatz eta ekilore olio pixka batekin, azala gorritu arte. Hozten utzi pixka batean eta moztu gero juliana erara (tipula bezalako lodieran)
Sueztitu berakatza eta tipula.
Frijitu piper berdeak ekilore oliotan (olio gehiegi ez erabili). Ontzi batera atera, ur eta izotzarekin, gero zuritzen laguntzeko. Zuritu eta moztu juliana erara (piper gorriak bezala).
Tipula erdi eginda dagoenean, koipegabetu eta piperrak gehitu. Sueztitu dena bigundu arte eta gatz puntua eman.
Aukeran, tomate saltsa edo bizkaitarra gehitu gero izango duen erabileraren arabera.
Egosi minutu batean.
Nutrizio informazioa (errazio 1)
Energia
1.19kcal
Karbohidratoak
0.24g
Proteinak
0.04g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Zuntza
0.01g
Gantz azido aseak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido poliasegabeak
0.0g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.18mg
Burdina
0.01mg
Zinka
0.01mg
A bitamina
0.01ug
C bitamina
0.14g
Azido folikoa
0.05ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.