ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

PIPERRADA

21/06/2022

min

FAMILIA: BARAZKIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

Osagaiak 15 ano/unitate -arentzat 2 kgren baliokide direnak

Tipula
1,00 kg
Berakatza, burua
0,30 ud
Piper berdea
0,70 kg
Piper gorria
0,70 kg
Gatz mehea
0,01 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Zuritu tipula eta moztu juliana erara.(Lodiago baserri-giroko itxura eman nahi bada). Gorde.
  • Zuritu berakatza eta moztu xerratan. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Labean erre piper gorriak 200-220º C-an (edo sutan), gatz eta ekilore olio pixka batekin, azala gorritu arte. Hozten utzi pixka batean eta moztu gero juliana erara (tipula bezalako lodieran) 
  • Sueztitu berakatza eta tipula.
  • Frijitu piper berdeak ekilore oliotan (olio gehiegi ez erabili). Ontzi batera atera, ur eta izotzarekin, gero zuritzen laguntzeko. Zuritu eta moztu juliana erara (piper gorriak bezala).
  • Tipula erdi eginda dagoenean, koipegabetu eta piperrak gehitu. Sueztitu dena bigundu arte eta gatz puntua eman.
  • Aukeran, tomate saltsa edo bizkaitarra gehitu gero izango duen erabileraren  arabera. 
  • Egosi minutu batean.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
1.19kcal
Karbohidratoak
0.24g
Proteinak
0.04g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
0.05ug
C bitamina
0.14g
A bitamina
0.01ug
Zinka
0.01mg
Burdina
0.01mg
Kaltzioa
0.18mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido aseak
0.0g
Zuntza
0.01g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.