ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

LEGATZEZ BETETAKO PIPERRAK

11/04/2022

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Pikillo piperrak
18 g
Irin biguna
0.050 kg
Arrautzak
2.0 ud
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.10 l
Berakatza, burua
0.40 ud
Tipula
0.10 kg
Legatz-xerra izoztua
0.30 kg
Brandy sukalderako
0.050 l
Porruak
0.50 ud
Tipulina
8.0 g
SALTSA AMERIKARRA
0.65 l
BEXAMEL SALTSA
0.10 l

Osagaiak: SALTSA AMERIKARRA - 0.65 l

Elaborazioa

 AURREELABORAZIOAK

  • Berakatza,tipula eta porrua brunoisean moztu eta gorde.
  • Legatza dadotan moztu eta gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu eta gorde.
  • Amerikar saltsarako barazkiak prestatu eta gorde.
  • Porrua juliana finean moztu eta gorde.
  • Tipulina brunoisean moztu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Amerikar saltsa egin eta gorde.
  • Berakatza, tipula eta porrua sueztitu.
  • Legatza gehitu eta brandyarekin garreztatu.
  • Perrexilarekin hautseztatu.
  • Amerikar saltsarekin ondu.
  • Nahastura irakin.
  • Bexamelarekin trabatu (140 g.koa).
  • Ondu eta hoztu (komenigarria betegarria bezperan egitea).
  • Piperrak hazigabetu eta betegarriarekin bete ondoren arrautzeztatu. Gorde.
  • Porrua irineztatu eta olio berotan frijitu kurruskari gelditu arte eta gorde

ZERBITZUA

  • Labean edo mikrouhin- labean berotu piper beteak.
  • Saltsa amerikar apur bat ipini plater zapal baten oinarrian.
  • Piperrak ipini muturrak plater erdialderuntz kokatuta (4 anoa bakoitzeko).
  • Porru frijitu apur bat ipini plateraren erdialdean.
  • Apaindu tipulin xehetuarekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
275.28kcal
Karbohidratoak
6.28g
Proteinak
0.61g
Koipeak
27.5g
Koipeak
27.5g
Zuntza
0.14g
Gantz azido aseak
3.31g
Gantz azido monoasegabeak
5.65g
Gantz azido poliasegabeak
17.41g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
3.18mg
Burdina
1.62mg
Zinka
1.98mg
A bitamina
1.22ug
C bitamina
0.56g
Azido folikoa
1.49ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.