ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

PATATAK SALTSA BERDEAN

09/04/2024

min

FAMILIA: PATATAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Patata
1.3 kg
Arrautzak
5.0 ud
Berakatza, burua
0.40 ud
Perrexil-sorta
0.10 ud
Bakailo-xerra (500-1000)
0.30 kg
Ilarrak
0.10 kg
Gatz mehea
0.015 kg
FUMETA
2.0 l

Elaborazioa

 AURREELABORAZIOAK

  • Zuritu patatak eta zentimetro bateko lodierako xafletan moztu. Gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu. Gorde.
  • Baratxuria brunoisean moztu. Gorde.
  • Moztu bakailao gezatua dado ez oso handitan.

ELABORAZIOA

  • Ilarrak ingeles erara egosi. Gorde.
  • Egosi eta zuritu arrautzak. Erditik moztu. Gorde.
  • Rondoi batean, baratxuria jarri oliba-olioarekin. Baratxuria dantzan hasten denean gehitu patatak eta sueztitu. 
  • Busti fumet beroarekin.
  • Egosten utzi su motelean.
  • Ia egosita dagoenean bakailaoa gehitu eta irakinaldi bat.
  • Azkenik ilarrak, arrautzak eta perexila gehitu. Irakinaldi bat.
  • Gatz puntua egokitu.

 PLATERERATZEA

  • Plater sakonean dagokion kantitatea jarri eta perexilarekin hautseztatu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
52.64kcal
Karbohidratoak
0.97g
Proteinak
10.37g
Koipeak
0.62g
Koipeak
0.62g
Zuntza
0.05g
Gantz azido aseak
0.08g
Gantz azido monoasegabeak
0.06g
Gantz azido poliasegabeak
0.24g
Kolesterola
20.4mg
Kaltzioa
21.11mg
Burdina
5.04mg
Zinka
5.08mg
A bitamina
3.64ug
C bitamina
1.76g
Azido folikoa
4.99ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.