OHARRA: Ondorengo errezeta 1kg irinerako planteatuta dago, zeinetik 60g-ko 25 pieza inguru ateratzen diren.
Osagaiak:
- Indar-irina...................... 300g
- Irin ahula........................ 100g
- Gari-irin integrala..............600g
- Ura................................. 630g
- Gatza.............................. 18g
- Legamia............................ 4g
- Ama masa integral likidoa.. 30g
ELABORAZIOA:
- Aurreko egunean, masa ama freskatu, gutxienez 8 ordu lehenago aktiba dezan.
- Jarri osagai guztiak oratzeko makinan eta oratu 4 minutuz 1. Abiaduran eta 12 minutuz 2. Abiaduran.
- 20 minutuz blokean pausatu. Zatitu, boleatu eta pausatu beste 15-20 minutu.
- 2 orduko prestakuntza eta hartzidura.
- Greñatu eta egosi beharren arabera.
- Aurreegosia. 2. programa-konbentzioa: 210ºC, tiro itxia, lurruna, 7 min.
- Barrak zola labean; 230ºC 6-4-3, tiro itxia, lurruna 8 min, ireki tiroa eta amaitu beste 2-30 min gutxi gorabehera tamainaren arabera. Gehiegi estutzen dela ikusten badugu, labearen tenperatura jaitsi dezakegu.
* Errezeta honek askotariko haziak eta pipak onartzen ditu, beratzen jarriak eta ondo xukatuak, oratzearen amaieran gehituko direnak.