ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXITXARRO ETA PATATA MILORRIA BERAKATZ KREMAREKIN ETA ITSAS ZALDAREKIN

24/02/2024

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Txitxarroa
2.0 kg
Patata
1.0 kg
Muskuilu
0.25 kg
Algak
0.050 g
Perrexil-sorta
0.25 ud
Oliba-olioa, bizia
0.050 l
Gatz mehea
0.010 kg
FUMETA
2.5 l
BERAKATZ ETA PIPERRAUTS OLIOA
0.13 l
BERAKATZ KREMA
0.25 l

Osagaiak: FUMETA - 2.5 l

Osagaiak: BERAKATZ ETA PIPERRAUTS OLIOA - 0.13 l

Elaborazioa

  • Txitxarroaren solomoa hiru zatitan moztu eta hozkailuan gorde.
  • Berakatz krema egin.
  • Muskuiluak ardo zuri apur batekin lurrunetan zabaldu. Ura erreserbatu eta muskuiluen haragia ondo txikitu.
  • Algak ur apur batean hotzetik hasita egosi. Algak atera eta itsas letxugak juliana finean moztu. Konbu baztertu eta ura iragazi. Muskuiluen urarekin nahastu eta fumetarekin luzatu. Irakin eta gatzaz egokitu.
  • Piperrauts eta berakatz olioa egin.
  • Patatak okin modura moztu baina oraindik finagoak. Gatzeztatu eta oliotan murgilduta konfitatu bigun egon arte. Xukatu eta erreserbatu.
  • Perrexila txikitu.

PLATEREZTATU:

Zerbitzuan txitxarroa plantxan egin guztiz sukaldatu gabe. Bandejatxo batean patatekin batera milorri bat osatu: txitxarro, patata, txitxarro, patata eta txitxarroarekin amaitu, azala gorantza duelarik. Laberatu sukaldatzen amaitzeko eta patata berotzeko. Zalda irakin. Plater sakon baten erdian milorria ipini. Gainean berakatz krema koilarakadatxo bat eta inguruan muskuilu txikituak eta algak julianan jarri. Piperrauts olio haritxo batekin inguratu eta perrexil txikituaz hautseztatu plater osoa. Milorriaren inguruan izotz lehor puskak jarri, perrexil txorta batekin apaindu eta pitxar batean itsas zalda oso beroa zerbitzatu jantokian kamareroek bazkaldarraren aurrean zerbitza dezaten platerean lainoa sortuz.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
252.05kcal
Karbohidratoak
0.91g
Proteinak
0.44g
Koipeak
27.52g
Koipeak
27.52g
Zuntza
0.05g
Gantz azido aseak
3.94g
Gantz azido monoasegabeak
20.11g
Gantz azido poliasegabeak
2.26g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
3.67mg
Burdina
3.16mg
Zinka
3.32mg
A bitamina
0.04ug
C bitamina
0.53g
Azido folikoa
0.18ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.