ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ITSASKIZ BETETAKO LEGATZA SALTSA AMERIKARRAREKIN

24/02/2024

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Amuko legatza
0.63 kg
Arrautzak
2.0 ud
Irin biguna
0.075 kg
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.10 l
Berakatza, burua
0.20 ud
Tipula
0.10 kg
Porruak
1.0 ud
Otarrainxka izoztua 24/32
0.10 kg
Muskuilu
0.15 kg
Chatka izoztua
0.10 kg
Brandy sukalderako
0.050 l
Patata
0.20 kg
Azenarioa
0.20 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.20 kg
Tipulina
8.0 g
BEXAMEL SALTSA
0.25 l
SALTSA AMERIKARRA
0.50 l

Osagaiak: BEXAMEL SALTSA - 0.25 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Itsaski-betegarria prestatzeko osagaiak aurreelaboratu.
  • Legatza aurreelaboratu eta azalik gabeko gorenak atera; zapaldu eta bete betegarriarekin zakutxo forma ematen. Gorde.
  • Saltsa amerikarra egiteko osagaiak aurreelaboratu. Gorde.
  • Patatak eta azenarioak biribildu. Gorde.
  • Otarrainxkak zuritu isatsaren azken atala azalarekin mantenduz. Gorde.
  • Txikitu tipulina brunoisean eta gorde.
  • Sartu tipulin osoa uretan izotzarekin. Gorde zerbitzurako.

ELABORAZIOA

  • Saltsa amerikarra egin eta gorde.
  • Legatz betea gatzarekin ondu; arrautzaztatu eta frijitu; koipea kendu eta arrautzaztatzerakoan sortutako inperfekzioak kendu. Gorde.
  • Egosi ingeles erara biribildutako patatak eta azenarioak; freskatu eta gorde.
  • Egosi otarrainxka zurituak irakiten dagoen ur gazian; freskatu eta gorde.

ZERBITZUA

  • Sartu legatza labe ertainean berotzeko eta barrutik kozinatu dadin.
  • Berotu saltsa amerikarra.
  • Berotu biribilduak eta otarrinxkak mikrouhin-labean.

PLATERERATZEA

  • Plater apalean saltsa amerikarra bero-bero bota.
  • Bi legatz-zati ipini eta alboan biribilduak eta otarraixka.
  • Elaborazioa tipulinaz hautseztatu eta ipini tipulin-adar bat bertikalki.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
248.77kcal
Karbohidratoak
4.57g
Proteinak
0.42g
Koipeak
25.41g
Koipeak
25.41g
Zuntza
0.09g
Gantz azido aseak
3.06g
Gantz azido monoasegabeak
5.22g
Gantz azido poliasegabeak
16.09g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
2.26mg
Burdina
1.23mg
Zinka
1.55mg
A bitamina
1.11ug
C bitamina
0.28g
Azido folikoa
1.1ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.