ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BARAZKI-MENESTRA

26/05/2021

min

FAMILIA: BARAZKIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Azenarioa
0.15 kg
Kuiatxoa
0.15 kg
Ilarrak
0.15 kg
Orburua
7.0 ud
Ziazerbak
0.20 kg
Madari tomatea
0.20 kg
Horrimamia
0.24 kg
Berakatza, burua
0.30 ud
Tipula
0.15 kg
Irin biguna
0.050 kg
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.10 l
Arrautzak
1.0 ud
Urdaiazpikoa
0.075 kg
Arrautzak
2.0 ud
Zainzuri 13/16, potoa
0.40 ud
Perrexil-sorta
0.10 ud
VELOUTE
0.50 l
Azalorea
0.25 ud

Osagaiak: VELOUTE - 0.50 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Azenarioak biribildu (edo ilargi erditan moztu edo dadotxoetan) eta gorde.
  • Kuiatxoak biribildu (edo ilargi erditan moztu edo dadotxoetan) eta gorde.
  • Lekak erronbotan edo bastoietan moztu eta gorde.
  • Azalorea loratxotan bereizi eta gorde.
  • Zerba orri-mamiak aurreelaboratu, zatitan moztu eta gorde.
  • Orburuak aurreelaboratu eta gorde.
  • Tomatea xerretan moztu eta gorde.
  • Urdaiazpiko xerra finetan moztu eta gorde.
  • Veloutearen osagaiak aurreelaboratu eta gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu eta gorde.

 ELABORAZIOA

  • Egosi ingeles erara bananduta: azenarioak, lekak, azalorea, ilarrak, ziazerbak. Freskatu, eta ziazerba ondo xukatu, txikitu eta bolak egin.
  • Salda zurian egosi bananduta zerba orri-mamiak eta orburuak.
  • Arrautzaztatu eta frijitu, zerba orri-mamiak eta tomate-xerrak . Gorde. 
  • Egosi arrautzak, freskatu, zuritu eta bitan edo laurdenetan moztu. Gorde.
  • Egin veloutea eta gorde.
  • Lehortu labean urdaiazpiko-xaflak urdaiazpiko-kurruskaria egiteko. Gorde.
  • Jarri barazkiak rondoi batean arrautzeztatuak izan ezik, gehitu veloutea eta eman irakinaldi bat.

ZERBITZUA

  • Irakinarazi barazki-menestra.
  • Berotu labean edo mikrouhin-labean arrautzaztatuak.

PLATERERATZEA

  • Ipini plater zapalean barazki-menestraren oinarria.
  • Jarri gainetik osagai arrautzaztatuak, arrautza gogorra, zainzuria eta urdaiazpiko-kurruskaria.
  • Hautseztatu perrexilez.

 

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
313.16kcal
Karbohidratoak
6.86g
Proteinak
8.53g
Koipeak
23.33g
Koipeak
23.33g
Zuntza
20.51g
Gantz azido aseak
3.11g
Gantz azido monoasegabeak
6.92g
Gantz azido poliasegabeak
12.22g
Kolesterola
10.64mg
Kaltzioa
108.8mg
Burdina
4.43mg
Zinka
1.84mg
A bitamina
46.59ug
C bitamina
25.71g
Azido folikoa
104.87ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.