ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXERRI-URDAIAZPIKO ERREA JARDINERA ERARA

12/02/2024

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Txerri urdaiazpikoa
1.2 kg
Sukaldeko ardo beltza
0.25 l
Maizena
0.020 kg
Azenarioa
0.20 kg
Lekak.
0.13 kg
Ilar izoztua
0.13 kg
Patata
0.20 kg
Gurina
0.040 kg
Gatz mehea
0.010 kg
Piperbeltz beltz ehoa
6.0 g
Perrexil-sorta
0.10 ud
HONDO ILUNA
0.50 l
TOMATE-SALTSA
0.15 l

Osagaiak: HONDO ILUNA - 0.50 l

Elaborazioa

 AURREELABORAZIOAK

  • Urdaiazpikoa aurreelaboratu (edo urdaiazpikoaren zatiak). Gehiegizko gantza kendu eta lotu. Gorde.
  • Moztu azenarioa dadotan eta gorde.
  • Moztu lekak ronbotan eta gorde.
  • Zuritu patatak eta moztu dadotan. Gorde.
  • Txikitu perrexila brunoisean eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Bota gatza eta piperbeltza urdaiazpikoari eta olioztatu. Jarri gastronorm plaketan tamainaren arabera. Sartu labean 180ºC-ra piezaren bihotzean 85ºC hartu arte edo, burruntzi bat sartzean odolik ateratzen ez den arte eta burruntzia espainetara eramaterakoan bero dagoela ziurtatu arte.
  • Urdaiazpikoa egindakoan plaketatik atera eta pausatzen utzi, zuntzak lasai daitezen eta tenperatura zati osoan berdindu dadin.
  • Xerratu eta zabaldu plaketan bata bestearen gainean baina pilatu gabe. Aluminiozko paperarekin estali eta gorde.
  • Egin zuku lodia erretako plakarekin eta gorde.
  • Egosi barazkiak banaka ingeles erara (lekak eta ilarrak). Freskatu eta xukatu. Gorde.
  • Samurtu patatak eta gorde.
  • Jarri barazki guztiak gastronorrean eta gainetik gurin zatitxoak labean berotzeko, edo egositako barazkiak salteatu.

ZERBITZUA

  • Berotu labean barazkiak tenperatura txikian.
  • Frijitu patatak.
  • Berotu labean urdaiazpikoa tenperatura txikian.
  • Irakin arazi zuku loditua.

PLATERERATZEA

  • Jarri plater atalean hiruzpalau urdaiazpiko xerra tamainaren arabera, barazki hornigarriak alboan jarri eta haragiari zuku loditua bota.
  • Ipini patata frijituak.
  • Hautseztatu perrexilez.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
26.09kcal
Karbohidratoak
0.3g
Proteinak
0.0g
Koipeak
2.77g
Koipeak
2.77g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
0.33g
Gantz azido monoasegabeak
0.57g
Gantz azido poliasegabeak
1.76g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.0mg
Burdina
0.0mg
Zinka
0.03mg
A bitamina
0.12ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.