ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

AHUAKATE ETA MARINATUTAKO HEGALUZE ENTSALADA

28/06/2022

min

FAMILIA: ENTSALADAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

glutena

glutena

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Hegaluzea
0,50 kg
Ura
2,00 l
Gatz mehea
0,09 kg
Ozpina
0,90 l
Ahuakatea
2,00 ud
Cherry Tomatetxoak
0,50 kg
Uraza
1,00 ud
CONCASSE TOMATEA
0,50 kg
OZPIN-OLIOA
0,10 l
Ogi birrindua
0,05 kg

Osagaiak: CONCASSE TOMATEA - 0,50 kg

Osagaiak: OZPIN-OLIOA - 0,10 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Kendu hegalak eta erraiak hegaluzeari eta garbitu. Atera 4 solomoak. (Gorde mendrezka kontserban egiteko).
  • Estali hegaluzea aurreko egunean ozpina duen gatzunean (solomo estuenak). 24 ordu egon behar du.
  • Atera eta lehortu ondo 24 ordu eta gero. Xerratu gutxi gorabehera 1/2 cm-ko xerratan.
  • Koipeztutako erretilu batean zabaldu eta ixuri gainetik oliba-olioarekin, bunoise erara xehetutako berakatzarekin eta perrexilarekin egindako nahastura. Ordu batzuetan pausatzen utzi.
  • Txikitu oliba beltzak brunoisean.
  • Garbitu eta galdarraztatu tomateak (Concasse gordina). Zuritu eta haziak kendu. Mamia dadotxoetan moztu. Gorde.
  • Xehetu tipulina. Gorde.
  • Higienizatu urazak eta zati berdintsuetan moztu. Gorde.
  • Ireki luzetara ahuakatea. Kendu hezurra eta atera bere okela koilara batekin. Igurtzi limoiarekin (oxidazioa ekiditeko). Moztu xaflatxoetan eta zipriztindu limoi zukuarekin. Gorde.
  • Moztu erditik tomate cherryak. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Lehortu oliba beltzak labean Tª baxuan (edo mahai beroan). Gorde.
  • Egin ozpi-olioa.

PLATERATZEA

  • Ipini plater erdian tomate concasse pixka bat.
  • Jarri inguruan urazak.
  • Ipini urazen gainean ahuakate xaflak.
  • Jarri marinatutako hegaluze xerrak.
  • Apaindu tomatetxoekin.
  • Banandu concasse pixka bat hegaluzearen gainetik.

ZERBITZUA

  • Apailatu ozpin-olioarekin.
  • Hautseztatu oliba beltz lehortuekin eta tipulinarekin.

Oharrak:

Ahuakateren bat helduegi badago xaflak egiteko aukera dago guakamolea egiteko (gula eta ahuakate entsaladan agertzen den bezala).

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
393.17kcal
Karbohidratoak
0.32g
Proteinak
1.64g
Koipeak
41.78g
Koipeak
41.78g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
24.0ug
C bitamina
4.8g
A bitamina
10.0ug
Zinka
36.23mg
Burdina
4.39mg
Kaltzioa
13.6mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
8.72g
Gantz azido monoasegabeak
24.05g
Gantz azido aseak
4.62g
Zuntza
5.06g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.