ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

URRABURU ERREA LURRUNEAN EGINDAKO PATATEKIN ETA PROVENTZAKO TOMATEAREKIN

28/06/2022

min

FAMILIA: ARRAINAK

Segundos platos, pescado: Segundos platos, pescado
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

glutena

glutena

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Urraburua
1.5 kg
Berakatza, burua
0.25 ud
Oliba-olio birjina estra
0.15 l
Sagar ozpina
0.050 l
Adar tomatea
0.30 kg
Ogi birrindua
0.10 kg
Patata
0.50 kg
Perrexil-sorta
0.25 ud

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Garbitu urraburua, bi solomoak atera eta gorde.
  • Biribildu patatak eta gorde.
  • Txikitu berakatza brunoisean Proventzakoa eta bilbotarra egiteko eta gorde.
  • Txikitu perrexila brunoisean Probentzakoa eta bilbotarra egiteko eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Egosi ingeles erara (limoi ur pixka batekin) patata biribilduak, freskatu eta gorde.
  • Erdibitu tomateak eta gorde.
  • Egin probentzakoa, ogi birrindua, berakatz txikitua eta perrexil txikitua nahastuz eta gorde.
  • Ipini erdibitutako tomateen gainean Proventzako nahastura eta gainean gurin dadotxo bat edo ekilore-olio apur bat.
  • Laberatu 180 ºC-an 6/8 minutuz eta mantendu mahai beroan.
  • Saltsa bilbotarra egin. Oliba-oliotan berakatza ipini gainazaleratu arte, sutatik atera eta kontu handiz ozpina gehitu. Hautseztatu perexil txikituarekin. Gorde.

ZERBITZUA

  • Urraburuari gatza bota eta plantxan markatu.
  • Laberatu urraburua 180ºC-an  3/5 minutuz, aurretiaz koipeztatutako erretiluan.

PLATERERATZEA

  • Ipini urraburua plater atalaren erdian, alde batean tomatea eta biribildutako patatak.
  • Bota bilbotarra urraburuaren gainetik.
  • Hautseztatu perrexilarekin.

                                                                                                                                                                                        

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
251.25kcal
Karbohidratoak
0.61g
Proteinak
0.44g
Koipeak
27.57g
Koipeak
27.57g
Zuntza
0.03g
Gantz azido aseak
4.0g
Gantz azido monoasegabeak
19.57g
Gantz azido poliasegabeak
2.77g
Kolesterola
0.28mg
Kaltzioa
0.57mg
Burdina
0.03mg
Zinka
0.3mg
A bitamina
0.27ug
C bitamina
0.35g
Azido folikoa
0.16ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.