ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXOKOLATEA ETA MARAKUIA

10/05/2022

min

FAMILIA: AZKENBURUKOAK

Postres: Postres
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

kakahuetea

kakahuetea

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Estaldura beltza 50%
0.15 kg
Sesamo zuriaren haziak
0.020 kg
Marakuia-crispya
0.020 ud
MACARONS
10 ud
MARAKUIA KREMA
0.10 kg
MARAKUIA GANACHE-A
0.11 kg
MARAKUIA SORBETEA
0.70 kg
PRALINE TURROIA
1.0 ud
TXOKOLATE KREMOSOA (karta)
0.30 kg
KARTARAKO TXOKOLATE SALTSA
0.13 l

Osagaiak: MACARONS - 10 ud

Osagaiak: MARAKUIA KREMA - 0.10 kg

Osagaiak: MARAKUIA GANACHE-A - 0.11 kg

Osagaiak: MARAKUIA SORBETEA - 0.70 kg

Osagaiak: PRALINE TURROIA - 1.0 ud

Osagaiak: TXOKOLATE KREMOSOA (karta) - 0.30 kg

Elaborazioa

ELABORAZIOA

  • Makarroiak egin. Gorde.
  • Marakuia krema egin. Gorde.
  • Marakuia ganache-a egin. Gorde.
  • Makarroiak bete: inguruan txokolatezko betegarriarekin (ganache-a) eta erdialdean marakuia kremarekin.
  • Marakuia sorbetea egin. Gorde.
  • Praline turroia egin. Gorde.
  • Trufa zuriak egin. Marakuia hautsarekin bolatxoak bildu. Gorde.
  • Txokolate kremosoa egin. Gogor dagoela kenefatxoak egin eta kakao hautsetik pasatu.
  • Txokolate eta sesamo xafla egin: sesamoa koiperik gabe txigortu zartagin batean. Kobertura beltza girotu: %50eko kobertura urtu 55ºtararte. Honen bi herenak 27ºtara hoztu treska batean. Biak elkartu nahasteak 31-33º eduki dezala.
  • Sulfurizatutako paper batean zabaldu espatula luze baten laguntzaz.
  • Sesamo txigortua gainetik zabaldu eta gogortzen utzi. 
  • Ur berotan bustitako aizto batekin laukitan moztu.
  • Txokolate saltsa egin. Gorde.

ZERBITZUA

  • Trufa zuri bat jarri plater batean.
  • Turroia zati luzeetan zatitu (moldearen markak erabili mozteko neurri gisa). Zati bat jarri platerean, trufa zuriaren alboan.
  • Ondoan trufa beltz bat jarri.
  • Ondoan Makarroi bat.
  • Azkenik marakuia izozki kenefa bat eta azken bi hauen artean txokolate eta sesamo xafla bat.
  • Plateraren luzeeran txokolate saltsarekin marra bat irudikatu eta marakuia krispi batzuekin platera apaindu. 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
203.38kcal
Karbohidratoak
40.81g
Proteinak
1.15g
Koipeak
3.94g
Koipeak
3.94g
Zuntza
0.1g
Gantz azido aseak
2.37g
Gantz azido monoasegabeak
1.28g
Gantz azido poliasegabeak
1.11g
Kolesterola
3.5mg
Kaltzioa
31.52mg
Burdina
0.75mg
Zinka
0.69mg
A bitamina
4.15ug
C bitamina
0.13g
Azido folikoa
1.25ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.