22/01/2024
arrautzak
glutena
esnea
ELABORAZIOA:
Bizkotxoa:
- Arrautzak azukrearekin harrotu.
- Irina nahastu irabiatu gabe.
- Laberako txapa baten gainean papera jarrita zabaldu orea.
- Laberatu 200 - 220ºC-tan
Almibar:
- Elementu guztiak batera irakin. Hoztu eta erreserbatu.
Marrubizko gelatina:
- Egosi marrubiak urarekin eta azukrearekin. Utzi epeltzen eta gehitu gelatina hidratatua. Txikitu, pasatu eta gorde hoztu gabe.
Esnegaina:
- Nahastu esnegaina azukrearekin eta erabat muntatu. Sartu mahukan eta gorde hozkailuan.
Marrubiak:
- Aukeratu tamaina egokieneko marrubiak eta itxura onenekoak, eta margotu gel hotzarekin.
MUNTAKETA
- Bizkotxoa mozkortu, marrubi gelatinaz margotu.
- Bete esne gain harrotuarekin eta marrubiekin, zati bat apaintzeko gordeta.
- Bildu besoa. Izoztu.
- Marrubizko gelatinarekin napatu.
PLATERATZEA
Zerbitzatu txokolatezko saltsarekin eta mugurdi-kulisezko botoiekin apaindutako platerean, marrubi zati gelatinizatuak, makaron eta jogurt izozkia krumble baten gainean.
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.