ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ARROZ ESNEA

28/03/2025

60 minmin

FAMILIA: AZKENBURUKOAK

Postres: Postres
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

esnea

esnea

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat 1 lren baliokide direnak

Esnea
1,00 l
Sos Arroza
0,08 kg
Azukrea
0,13 kg
Kanela-zotz
10,00 g
Limoiak
0,10 kg

Elaborazioa

ELABORAZIOAK

ELABORAZIOA

  • Infusionatu esnea kanelarekin eta limoi-azalarekin.
  • Galdarrastatu arroza ur irakinetan 3 minutuz, almidoiaren zati bat aska dezan. Xukatu eta freskatu.
  • Esneak irakiten duenean, kendu kanela eta limoi-azala, eta sartu arroza.
  • Leunki egosi, gutxienez 30 minutuz sarri mugituz.
  • Gehitu azukrea kolpetik eta eraman irakiten berriro, eragiteari utzi gabe.
  • Hoztu.

MUNTAKETA

  • Platereratu banakako boletan eta hautseztatu gainazala kanela eho eta azukre nahasketa batekin.

ZERBITZUA

  • Jarri bola plater angeluzuzen beltz baten albo batean.
  • Beste muturrean krumblea jarri, eta horren gainean banillazko izozki-quenefa bat.
  • Jarri zigarro errusiar bat bolaren eta izozkiaren artean modu apaingarrian.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
157.99kcal
Karbohidratoak
38.01g
Proteinak
1.07g
Koipeak
0.14g
Koipeak
0.14g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
3.2ug
C bitamina
0.0g
A bitamina
0.0ug
Zinka
0.27mg
Burdina
0.07mg
Kaltzioa
2.39mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
0.77g
Gantz azido monoasegabeak
0.04g
Gantz azido aseak
0.03g
Zuntza
0.22g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.