ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BABARRUN TXURIA, KALABAZA ETA HIRUGI ONTZATUA

15/12/2021

min

FAMILIA: LAPIKOKOAK

Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Babarrun zuria
0.30 kg
Kuia
0.15 kg
Porruak
1.0 ud
Berakatza, burua
0.10 ud
Tipula
0.10 kg
Hirugihar ontzutua
0.10 kg
Kumino ehoa
0.050 g
Piperrauts gozoa
0.050 g
Oregano lehorra
0.050 g
ACEITE DE ORÉGANO, PIMENTÓN Y COMINO
50 g
Gatz mehea
0.0050 kg
Oliba-olio birjina estra
0.050 l

Osagaiak: ACEITE DE ORÉGANO, PIMENTÓN Y COMINO - 50 g

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

  • Bezperan, babarrunak ur hotzetan beratzen utzi.
  • Tipula, porrua garbitu eta bitan moztu.
  • Kalabaza zuritu eta pipak garbitu. Erreserbatu.
  • Hirugiharrari azala kendu. Erreserbatu.

    ELABORAZIOAK:

  • Jarri marmita batean babarrunak, porrua, tipula eta baratxuria. Estali ur hotzarekin eta jarri irakiten. Irakiten hasten denean aparra kendu,  jaitsi sua eta utzi egosten, salda gabe geratu ez dadila begiratu samurrak izan arte.

  • Bitartean, hirugiharra mirepoixean moztu eta zartagin estali batean jarriko ditugu, gantz guztia aska dezan.

  • Kendu porrua eta tipula eta birrindu egosteko salda pixka batekin.

  • Babarrunei nahasketa gehitu.

  • Hirugiharra sartaginetik atera eta bertan aza gehituko dugu, bertan sueztitzeko. Babarrunei hirugiharra eta kalabaza gehitu eta egosi minutu batzuetan. Gatz puntua begiratu.

  • Komino, piperrauts eta oregano olioa egin

    ZERBITZUA:

  • Plater sakon batean serbitzatuko da.

  • Serbitzerakoan, bol batean  komino, oregano eta piperrauts olioa jarriko dugu, prestaketa tanta batzuekin zipriztintzeko.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
345.61kcal
Karbohidratoak
22.44g
Proteinak
13.13g
Koipeak
19.39g
Koipeak
19.39g
Zuntza
14.58g
Gantz azido aseak
2.78g
Gantz azido monoasegabeak
8.52g
Gantz azido poliasegabeak
60.16g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
74.58mg
Burdina
3.97mg
Zinka
1.82mg
A bitamina
78.88ug
C bitamina
5.24g
Azido folikoa
243.65ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.