ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ONDDO ETA OTARRAINXKEZ BETETAKO ZERBAK

16/04/2020

min

FAMILIA: BARAZKIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Zerbak
0.50 kg
Onddo izoztua
0.30 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.30 kg
Tipula
0.25 kg
Berakatza, burua
0.30 ud
Piper berdea
0.12 kg
Piper gorria
0.12 kg
Brandy sukalderako
0.050 l
Porruak
1.0 ud
Irin biguna
0.050 kg
Arrautzak
3.0 ud
Perrexil-sorta
0.10 ud

Elaborazioa

  • Zerbak  garbitu, orri-mamia kendu eta  hostoa bakarrik erabiliko dugu
  • Galdarraztatu, freskatu eta lehortzeko paper gainean jarri.
  • Betegarria edo fartsa egiteko,baratxuria, tipula, piper gorria eta piper berdea brunnoise erara moztu. Sueztitzen joan gogortasunaren arabera.
  • Bitartean, 90x90-ko bexamel litro bat egin.
  • Otarrainkak zuritu eta txikitu, eta baita hondoak xehatu ere.
  • Barazkiak bigun daudenean, hondoak gehitu eta handik gutxira ganbak. Dena eginda dagoenean, flambeatu eta behar duen bexamela botatzen joan fartsa trinkotzeko.
  • Amerikar piska gehitu daiteke.Egokitu.
  • Amerikar saltsa egin.
  • Zerbak bete poltsatxo edo balotina bat osatuz.
  • Hau egin ondoren, nahi izanez gero, arrautzeztatu daitezke.
  • Porruak juliana fin-finean moztu eta frijitu kurruskari gelditu arte.
  • Platereratzeko, saltsa balotinaren azpian jarri eta porru frijituarekin apaindu.
  • Perrexil txikituarekin bukatu.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
33.27kcal
Karbohidratoak
5.23g
Proteinak
2.01g
Koipeak
0.21g
Koipeak
0.21g
Zuntza
1.24g
Gantz azido aseak
0.03g
Gantz azido monoasegabeak
0.04g
Gantz azido poliasegabeak
0.07g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
105.53mg
Burdina
3.34mg
Zinka
0.06mg
A bitamina
335.2ug
C bitamina
19.32g
Azido folikoa
128.54ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.