ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

KOKO-NUKLEOA DUEN ANANA-MOUSSE ESFERA ERDIA

22/01/2024

4 hmin

FAMILIA: AZKENBURUKOAK

Postres: Postres
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

esnea

esnea

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Azukrea
0,20 kg
Glukosa
0,03 kg
Esnegaina (harrotzekoa)
0,27 l
Koko pure izoztua
0,08 kg
Gelatina colas de pescado
2,00 g
FRANTSEZ MERENGEA
0,20 l
Anana pure izoztua
0,25 kg
Maizena
0,01 kg
Gelatina colas de pescado
4,00 g
MERENGE ITALIARRA
0,08 l
Esnegaina (harrotzekoa)
0,09 l
Larrosa ura
0,01 l
Mango pure izoztua
0,10 kg
Ura
0,03 l
Gelatina colas de pescado
4,00 g

Osagaiak: FRANTSEZ MERENGEA - 0,20 l

Osagaiak: MERENGE ITALIARRA - 0,08 l

Elaborazioa

ELABORAZIOAK

Suitzar merengea:

- Arrautza-zuringoak azukrearekin muntatu

- Hautseztatu koko birrinduarekin

- Egosi 100ºC-tan 50-60 minutuz

Nukleoa (karamelu-koko diskoa):

- Eraman glukosa 200ºC-ra azukrearekin batera

- Gehitu esnegaina eta irakin

- Erantsi koko-mamia

- Gehitu gelatina

- Moldeetan banatu, txino dosifikatzailearen laguntzarekin

- Nukleoak izoztu

Anana-erdihotza:

- Gehitu maizena anana-mami hotzari eta eraman irakitera.

- Gehitu gelatina-orriak, aldez aurretik errehidratatuta eta xukatuta.

- Italiako merengea gehitu

- Erdi-muntatutako esnegaina gehitu

Mangozko glaseatua:

- Gelatinak uretan birhidratatu

- Berotu mamia. Xukatu gelatina eta desegin mamian.

MUNTAKETA

- Esfera erdi formako silikonazko moldeak erdiraino bete anana-erdihotzarekin.

- Erdian koko nukleo izoztu bat jarri.

- Bete ananazko erdihotzarekin ertzeraino. Izoztu.

- Jarri merenge disko laberatu bat

- Piezak desmoldatu, saretaren gainean jarri eta kirten-glaseatuarekin naparkatu.

ZERBITZUA

- Apaindu platera fruitu gorrien coulisarekin eta kakao saltsarekin.

- Jarri merenge laberatua, eta gainean esfera-erdia.

- Hornitu koko-teila batekin, esnegainezko izozki kenefareki eta gaileta apurrekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
194.51kcal
Karbohidratoak
48.65g
Proteinak
0.0g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
0.0ug
C bitamina
0.0g
A bitamina
0.0ug
Zinka
0.12mg
Burdina
0.21mg
Kaltzioa
0.36mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
1.39g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido aseak
0.0g
Zuntza
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.