22/01/2024
ELABORAZIOAK
Suitzar merengea:
- Arrautza-zuringoak azukrearekin muntatu
- Hautseztatu koko birrinduarekin
- Egosi 100ºC-tan 50-60 minutuz
Nukleoa (karamelu-koko diskoa):
- Eraman glukosa 200ºC-ra azukrearekin batera
- Gehitu esnegaina eta irakin
- Erantsi koko-mamia
- Gehitu gelatina
- Moldeetan banatu, txino dosifikatzailearen laguntzarekin
- Nukleoak izoztu
Anana-erdihotza:
- Gehitu maizena anana-mami hotzari eta eraman irakitera.
- Gehitu gelatina-orriak, aldez aurretik errehidratatuta eta xukatuta.
- Italiako merengea gehitu
- Erdi-muntatutako esnegaina gehitu
Mangozko glaseatua:
- Gelatinak uretan birhidratatu
- Berotu mamia. Xukatu gelatina eta desegin mamian.
MUNTAKETA
- Esfera erdi formako silikonazko moldeak erdiraino bete anana-erdihotzarekin.
- Erdian koko nukleo izoztu bat jarri.
- Bete ananazko erdihotzarekin ertzeraino. Izoztu.
- Jarri merenge disko laberatu bat
- Piezak desmoldatu, saretaren gainean jarri eta kirten-glaseatuarekin naparkatu.
ZERBITZUA
- Apaindu platera fruitu gorrien coulisarekin eta kakao saltsarekin.
- Jarri merenge laberatua, eta gainean esfera-erdia.
- Hornitu koko-teila batekin, esnegainezko izozki kenefareki eta gaileta apurrekin.
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.