ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

AZPIZUNA, "JOSPER" TXINGAR-LABEAN ERREA, NOODLES, AZAFRANA ETA PERRETXIKOEKIN (Degustazioa anoa 1/2)

02/04/2025

60 minmin

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Arrautza-aztarnak

Arrautza-aztarnak

Sesamo-aztarnak

Sesamo-aztarnak

Soja-aztarnak

Soja-aztarnak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Azpizuna
1,60 kg
Tronpeta perretxiko deshidratatuak
0,05 kg
Belarri-perretxikoak
0,20 kg
Fino Jerez ardoa
0,05 l
Esnegaina (harrotzekoa)
0,50 l
Azafraia
0,10 g
Oliba-olioa, bizia
0,10 l
Maldon gatza
5,00 g
Fideo txinatarra
0,20 kg
Batata
0,50 kg
Gurina
0,05 kg
Esnea
0,10 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

  • Kendu arrosarioa eta koipea azpizunetik eta errazionatu 100-110 gramoko zatietan.
  • Perretxikoak garbitu eta kubo txikietan moztu.
  • Txikitu baratxuria brunoisean.
  • Hidratatu tronpetatxoak ur epeletan.

ELABORAZIOAK:

  • Arrosarioekin hondo ilun bat egin, murriztu, isuri, koipegabetu eta ligatu.
  • BONIATO-PUREA: Zuritu eta egosi boniatoa, berotu esnea gurinarekin, birrindu boniatoa eta gehitu esnea gurinarekin eta ondu.
  • Egosi pasta ingelesez 2-3 minutuz eta freskatu. Koipeztatu, ez itsasteko.
  • Erregosi perretxikoak eta tronpetillak, gehitu azafrai txigortua, jerez txikiko ardoa eta esnegaina. Murriztu loditu arte.

ZERBITZUA:

  • "JOSPER" labean azpizuna erretzea. Distirarazi txingarr-olioarekin, hautseztatu gatza ezkatetan eta platereratu.
  • Salteatu orea momentuan eta gehitu perretxiko saltsa. Murriztu. Plateraren beste aldean orea platereratu, eta kimu batzuk gehitu gainean.
  • Saltseatu haragi saltsarekin.
  • Boniato-purea berotu eta goarnizio gisa jarri.



 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
117.73kcal
Karbohidratoak
6.15g
Proteinak
1.23g
Koipeak
9.76g
Koipeak
9.76g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
9.3ug
C bitamina
8.08g
A bitamina
2.7ug
Zinka
0.2mg
Burdina
1.15mg
Kaltzioa
11.1mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
0.96g
Gantz azido monoasegabeak
6.74g
Gantz azido aseak
1.47g
Zuntza
0.39g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.