ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

BARAZKI ETA OTARRAINXKAK TENPURAN

12/06/2024

min

FAMILIA: BARAZKIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

glutena

glutena

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Lekak.
0.20 kg
Kuiatxoa
0.30 kg
Alberjiniak
0.30 kg
Azenarioa
0.20 kg
Tipuletak
2.0 ud
Otarrainxka izoztua 24/32
0.25 kg
Pikillo piperrak
88 g
Oliba-olioa, bizia
0.15 l
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.20 l
Porruak
1.0 ud
Piper gorria
0.20 kg
Piper berdea
0.20 kg
Basa-frantsesporrua
130 g
Soia-saltsa 1
100 ml
Gatz mehea
0.010 kg
TENPURA
0.50 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Garbitu  eta moztu makiltxoetan, era horretara moztu daitezkeen  barazkiak: azenarioa, alberjinia, kuiatxoa, piper berdea, piper gorria eta lekak. Galdarraztatu lekak eta baita azenarioa makiltxotan mozten bada. Gorde.
  • Zuritu gari-zainzuriak eta luzetara moztu. Gorde.
  • Zuritu azenarioak eta xaflatan moztu luzetara (mozteko beste aukera bat). Gorde.
  • Tipuleta uztai finetan moztu mozteko makinarekin. Gorde. 
  • Otarrainxkak: burua kendu eta zuritu isatsa utziz; mozketa bat egin luzetara buztanaren kanpoalde osotik eta hestea kendu. Gorde.
  • Pikillo piperrak garbitu azal hondarrak eta haziak kenduz.
  • Tenpura orea egin eta leku epelean pausatzen utzi.
  • Porrua juliana finean moztu. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Pikilo emultsioa egin: thermomixean piperrak xehetu; oliba-olioa pixkanaka gehitzen joan emultsioa lortu arte; txinotik iragazi eta gatz puntuan ipini. Biberoi batean gorde.
  • Porrua irineztatu eta olio ugarian frijitu. Paper xurgatzailearen gainean kengu gehiegizko olioa. Gorde

ZERBITZUAN

  • Zerbitzatzeko unean barazki mota bakoitzetik 3-4 zati eta 3 otarrainxka, aurrez gatzeztatuak, tenpuratik pasatu eta olio bero ugarian frijitu. Erretilu batera atera xukatzeko paper gainera. (zerbitzua baino lehen, erdi frijitu daitezke kolorerik hartu gabe, eta gero kolpe bat eman olio berotan).

PLATERERATZEA

  • Plater batean barazkiak eta otarrainxkak jarri eta erdian porru frijitu pixka bat jarri.
  • Platera apaindu pikilloko emultsioaren hari batzuk eginez.
  • Soja-saltsa bowl batean aurkeztu. 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
608.02kcal
Karbohidratoak
3.13g
Proteinak
2.15g
Koipeak
64.8g
Koipeak
64.8g
Zuntza
2.46g
Gantz azido aseak
8.45g
Gantz azido monoasegabeak
27.75g
Gantz azido poliasegabeak
25.75g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
23.36mg
Burdina
1.38mg
Zinka
1.54mg
A bitamina
35.34ug
C bitamina
11.81g
Azido folikoa
33.77ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.