ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

ITSASKI-SALPIKOIA

09/04/2024

min

FAMILIA: ENTSALADAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

moluskuak

moluskuak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Olagarro izoztua
0.50 kg
Zapo-isats izoztuak
0.25 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.25 kg
Muskuilu
0.25 kg
Chatka izoztua
0.20 kg
Arrautzak
2.0 ud
Patata
0.15 kg
Piper berdea
0.10 kg
Piper gorria
0.075 kg
Tipuletak
2.0 ud
Uraza
1.0 ud
OZPIN-OLIOA
0.20 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Olagarroa aurreelaboratu: begiak eta ahoa kendu. Garbitu eta gorde.
  • Zapoa aurreelaboratu eta solomoak atera. Gorde.
  • Otarrainxkak zuritu. Gorde.
  • Muskuiluak garbitu. Gorde.
  • Patatak garbitu eta gorde.
  • Txaka moztu tamaina erdiko dadotan. Gorde.
  • Moztu paisana erara tipuleta eta piperrak. Gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Olagarroa egosi; hoztu eta tamaina erdiko dadotan moztu.
  • Zapoaren solomoak fumet ondu batean egosi; hoztu eta tamaina erdiko dadotan moztu.
  • Otarrainxka isatsak egosi; hoztu eta tamaina erdiko dadotan moztu.
  • Muskuiluak lurrunean zabaldu; hoztu eta tamaina erdiko dadotan moztu.
  • Patatak (azalarekin) egosi gatzarekin; xukatu eta hoztu; zuritu eta tamaina erdiko dadotan moztu.
  • Arrautzak egosi; freskatu eta zuritu; zuringoa tamaina erdiko dadotan moztu eta gorringoa brunoisen moztu. Gorde zuringoa eta gorringoa banatuta.
  • Ozpin-olioa egin.   

PLATERERATZEA

  • Ontzi batean osagai solido guztiak batu, gorringoa eta perrexila izan ezik. 
  • Ozpin-olioa gehitu eta nahastu kontu handiz osagaiak puskatu ez daitezen.
  • Plater sakonean edo antzerako batean jarri. 

 ZERBITZUA

  • Hautseztatu brunoisean moztutako perrexilarekin eta gorringoarekin.
  • Nahi izanez gero, julianan moztutako uraza jarri daiteke apaingarri gisa.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
247.58kcal
Karbohidratoak
0.0g
Proteinak
0.28g
Koipeak
27.51g
Koipeak
27.51g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
3.99g
Gantz azido monoasegabeak
19.55g
Gantz azido poliasegabeak
2.75g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.0mg
Burdina
0.0mg
Zinka
0.28mg
A bitamina
0.0ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.