ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

GEREZI ETA ERREMOLATXA SALMOREJOA ANTXOA TOSTA ETA PIPAR PILPILAREKIN

24/02/2024

min

FAMILIA: SARRERA HOTZAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Antxoak
0.50 kg
Adar tomatea
0.50 kg
Gereziak
0.55 kg
Erremolatxa ontziratua
0.15 kg
Ibarrako piperminak ozpinetan
0.15 kg
Tipula
0.39 kg
Berakatza, burua
0.20 ud
Oliba-olio birjina estra
0.25 l
Moldeko ogia
4.0 ud
Ozpina
0.080 l
Gatz mehea
0.010 kg
Piperbeltz beltz ehoa
0.0050 g
Xantana goma
0.20 g
Ura
0.050 l

Elaborazioa

AURRELABORAZIOAK

  • Salmorejoa:
    • Higienizatu eta hezurgabetu gereziak. Erditik moztu eta gorde.
    • Higienizatu tomateak, Zurtoinak kendu eta laurdenetan moztu. Gorde.
    • Zuritu erremolatxa, egosi eta laurdenetan moztu.

 

  • Piparren pil-pila
    • Burua kendu piparrei
    • Juliana erara moztu tipula eta berakatza.
    • Piparrak xafla finetan moztu apaintzeko.

 

  • Antxoa tosta
    • Garbitu antxoak eta erditik ireki.
    • Ertzak kendu eta moztu laukizuzenetan moldeko ogia.

 

ELABORAZIOAK

  • Salmorejoa:
    • Erremolatxa egosi.
    • Thermomixean, gereziak, tomatea, erremolatxa, oliba olioa eta ozpina xehetu. Gatz eta piperbeltz puntuan jarri. Txinotik pasatu eta hozkailuan gorde.
  • Pipar pil-pila:
    • Pipar zukua:
      • Sartu piparrrak thermomixean piparren urarekin (90g) eta xantanarekin loditu. Xehetu eta gorde.
    • Pipar emultsioa:
      • Sueztitu tipula eta berakatza.
      • Bateratu pipar zukua, tipula, berakatza eta ura thermomixean. Xehetu.
      • Pasatu sareko iragazkitik.
      • Emultsionatu (thermomixean abiadura txikian) berakatza eta tipularen olioarekin eta gatzarekin ondu.
      • Hozkailuan gorde.
  • Antxoa tosta
    • Antxoak marinatu.
    • Ogia labean lehortu

 

PLATERERATZEA

  • Salmorejoa txupito edalontzietan isuri.
  • Ogi lehortuaren gainean antxoa marinatu bana jarri. Napatu piparren pil-pilarekin. Platertxo batean jarri.
  • Osagaiak hotz ireten behar dira, beraz ezin dira guztiak aldi batean montatu.

ZERBITZUA

  • Bazkaldar bakoitzarentzat txupito edalontzi bat eta platertxo bat zerbitzatu.
  • Ipìni platertxoan ogia, antxoa eta napatu pipar pilpilarekin, azkenik pipar zati pare bat jar dezakegu pilpilaren gainean apaintzeko

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
207.51kcal
Karbohidratoak
0.24g
Proteinak
0.27g
Koipeak
22.93g
Koipeak
22.93g
Zuntza
0.01g
Gantz azido aseak
3.33g
Gantz azido monoasegabeak
16.29g
Gantz azido poliasegabeak
2.3g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.23mg
Burdina
0.06mg
Zinka
0.29mg
A bitamina
0.01ug
C bitamina
0.14g
Azido folikoa
0.05ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.