ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXAHAL-BUZTAN PAPURTUA IBERIKOEKIN, YUKA ETA BONIATO-TXIPAK (Degustazioa: anoa 1/2)

01/09/2023

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Buztana
2.0 kg
Berakatza, burua
0.60 ud
Tipula
0.40 kg
Azenarioa
0.20 kg
Porruak
1.5 ud
Adar tomatea
0.20 kg
Sukaldeko ardo beltza
0.50 l
Irin biguna
0.050 kg
Urdaiazpiko iberiarra
0.10 kg
Solomo iberiko ondua
0.050 kg
Urdaiazpikoa
0.10 kg
Juka
0.40 kg
Batata
0.40 kg
Tipulina
10 g
Patata
0.40 kg
Esnegaina (harrotzekoa)
0.050 l
Gurina
0.10 kg
HONDO ILUNA
1.0 l

Elaborazioa

 

AURREELABORAZIOAK:

  • Buztana koipegabetu, artikulazioetatik moztu. Erreserbatu.
  • Zuritu eta txikitu tipula, baratxuria, piperrak eta porrua, lauki lodietan. Erreserbatu.
  • Zuritu eta txikitu barazkiak hondo ilun bat egiteko. Erreserbatu.
  • Zuritu tipula eta txikitu juliana eran.
  • Deshidratatu urdaiazpiko-xerrak urdaiazpiko-gatza egiteko.
  • Zuritu eta karrakatu patata.
  • Zuritu eta moztu xafletan zurigailuarekin yuca eta boniatoa.
  • Moztu tipulina tira luzeekin apaintzeko.
  • Moztu bastoi finetan solomo iberikoa eta gorde.

ELABORAZIOA:

  • Hondo iluna martxan jarri.
  • Salpimentatu,irineztatu eta gorritu buztana zartaginean.
  • Barazkiak lapiko batean gorritu (edo presio-eltzea), eta egosten utzi, gorritu arte.
    Gaineratu buztana barazkiei.
  • Aromatizatu ardo beltzarekin eta utzi murrizten.
  • Busti hondoarekin estali arte eta egosi buztana bigundu arte (3 edo 4 ordu, edo ordubete presiopean).
  • Janaria prestatu ondoren, baztertu buztana eta txikitu barazkiak, saltsa lortzeko.
  • Haragia hezurgabetu eta papurtu,  saltsa pixka bat gehitu. Bota uztai batzuen gainean ano erdirako behar den kantitatea eta hoztu.
  • Moldegabetu eta inguratu  iberikozko xerra oso fin batekin.
  • Egosi patata uretan gatzarekin eta birrindu termomixean esnegain eta gurinarekin batera. Prest jarri.
  • Frijitu boniato eta yuca xaflak. Urdaiazpiko-hautsarekin gazitu.

ZERBITZUA:

  • Berotu patata-purea eta buztanaren saltsa, eta eduki maria bainuan.
  • Berotu erruloa mikroan segundo batzuk, erditik bero dadin, eta jarri erretilu batean eta laberatu 160ºC-tan 10 bat minutuz.
  • Jarri pure koilarakada bat plateraren erdian, jarri buztan-erruloa, napatu saltsarekin, txipak , solomo iberikoko bastoiak eta tipulinaz apaindu. Hautseztatu urdaiazpiko-gatzaz.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
54.67kcal
Karbohidratoak
0.74g
Proteinak
6.59g
Koipeak
2.81g
Koipeak
2.81g
Zuntza
0.04g
Gantz azido aseak
0.84g
Gantz azido monoasegabeak
1.59g
Gantz azido poliasegabeak
0.32g
Kolesterola
7.09mg
Kaltzioa
4.51mg
Burdina
0.6mg
Zinka
0.56mg
A bitamina
0.03ug
C bitamina
0.42g
Azido folikoa
1.59ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.