ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

RISOTTO BELTZA TXIPIROI ETA BARRENGORRIEKIN

09/04/2024

min

FAMILIA: ARROZAK

Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

apioa

apioa

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

moluskuak

moluskuak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Bonba arroza
0.50 kg
Oliba-olioa, bizia
0.10 l
Berakatza, burua
0.30 ud
Tipula
0.15 kg
Barrengorri naturala
0.50 kg
Txipiroi garbiak Gamarra (Izoztua)
0.50 kg
Perrexil-sorta
0.20 ud
FUMETA
0.80 l
SALTSA BELTZA
1.0 l

Osagaiak: FUMETA - 0.80 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Berakatza eta tipula brunoisean txikitu eta gorde.
  • Fumeterako barazkiak txikitu.
  • Saltsa beltzerako barazkiak txikitu.
  • Barrengorriak garbitu, lau edo sei zatitan moztu eta gorde.
  • Perrexil-olioa egin eta gorde.
  • Perrexila brunoisean txikitu eta gorde.
  • Txipiroiak garbitu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Berakatza eta tipula oliotan sueztitu eta gorde.
  • Saltsa beltza egin apur bat urtsuago utziz eta gorde.
  • Barrengorriak salteatu eta gorde.
  • Arroza gaineratu barazkiei eta sueztitu pixka bat.
  • Fumet eta saltsa beltz ugari gehitu eta 14 minutuz mugitu etengabean.
  • Xukatu eta gorde arroza alde batetik eta saltsa beltza bestetik. Tenperatura erainskailuan hotzitu.

ZERBITZUA

  • Arroza zartagin batean gurin pixka batekin jarri eta berotu.
  • Barrengorriak gehitu eta berotu.
  • Saltsa beltza gehitu eta nahastu (lodi gelditzen bada fumet pixka batekin arindu).
  • Txipiroiak momentuan salteatu, aldez aurretik hutsean kozinatu ondoren (ondu, hutsean ontziratu eta 5 minutuan 100 º C-tara kozinatu, erainskailuan hotzitu).

PLATERERATZEA

  • Arroza platerean jarri  eta gainean salteatutako bi txipiroi.
  • Inguruan perrexil olioarekin eta txipiroi saltsarekin apaindu.
  • Perrexil xehatuarekin hautseztatu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
525.01kcal
Karbohidratoak
80.72g
Proteinak
6.9g
Koipeak
18.85g
Koipeak
18.85g
Zuntza
2.86g
Gantz azido aseak
2.73g
Gantz azido monoasegabeak
13.4g
Gantz azido poliasegabeak
1.51g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
5.21mg
Burdina
4.45mg
Zinka
4.56mg
A bitamina
0.05ug
C bitamina
0.7g
Azido folikoa
0.24ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.