ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXAHAL-BIRIBILKI TXINGARREZTATUA

28/05/2021

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Biribikia
1.0 kg
Gatz mehea
0.015 kg
Piperbeltz beltz ehoa
10 g
Ekilore-olioa, 0,2 gradu
0.20 l
Madari tomatea
0.15 kg
Tipula
0.20 kg
Berakatza, burua
0.20 ud
Azenarioa
0.075 kg
Piper gorria
0.075 kg
Sukaldeko ardo beltza
0.15 l
Maizena
0.015 kg
HONDO ILUNA
0.25 l
PARMENTIER PUREA
0.50 kg

Osagaiak: HONDO ILUNA - 0.25 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Garbitu biribilkia eta lotu. Gorde.
  • Aurreelaboratu hondo iluna egiteko osagai guztiak.
  • Txikitu baratxuria xaflatan eta gorde.
  • Txikitu tipula paisana handian eta gorde.
  • Txikitu azenarioa ilargi erditan eta gorde.
  • Txikitu piperra paisana handian eta gorde.
  • Txikitu tomatea laurdenetan eta gorde.
  • Zuritu eta zatitu patata Parmentier purea egiteko.

ELABORAZIOA

  • Prestatu hondo iluna.
  • Ondu biribilkia gatz eta piperbeltzarekin eta gorritu.
  • Jarri plaka rustidera batean eta sartu labean 180º-200º C-tan 45 minutuz gutxi gorabehera.
  • Sueztitu barazki ongarriak gogortasunaren arabera, tomatea izan ezik.
  • Gaineratu barazkiak biribilkiari, 45 minutuak igaro ondoren, eta utzi labean 20 bat minutu gehiago.
  • Gehitu ardo beltza eta utzi murrizten.
  • Erantsi hondo iluna eta utzi kozinatzen biribilkia samurtu arte.
  • Atera biribilkia plakatik. Utzi hozten eta gorde.
  • Egin saltsa. Pasa barazkia marmita batera egosteko likidoarekin eta, beharrezkoa bada, murriztu. Turmix bidez birrindu eta txinatar finetik pasa. Loditu maizenarekin eta eman gatz puntua.
  • Prestatu Parmentier purea.

ZERBITZUA

  • Moztu biribilkia fianbreak mozteko makinan eta jarri plaka gastronorrean.
  • Gehitu saltsa biribilkiari eta berotu labean.
  • Bero mantendu purea mahai beroan edo maria bainuan.

PLATERERATZEA

  • Jarri biribilkia plater zapalean modu ordenatuan.
  • Jarri Parmentier purea plateraren goiko aldean.
  • Napatu biribilkia saltsa beroarekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
334.29kcal
Karbohidratoak
0.49g
Proteinak
0.09g
Koipeak
36.89g
Koipeak
36.89g
Zuntza
0.02g
Gantz azido aseak
4.43g
Gantz azido monoasegabeak
7.57g
Gantz azido poliasegabeak
23.37g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.36mg
Burdina
0.04mg
Zinka
0.39mg
A bitamina
1.61ug
C bitamina
0.28g
Azido folikoa
0.1ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.