ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXAHAL-POPIETAK OPORTOAREKIN

20/04/2021

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Behi tapa
1.0 kg
Haragi txikitua
0.25 kg
Arrautzak
2.0 ud
Intxaur zurituak
0.040 kg
Tipula
0.15 kg
Wisky sukalderako
0.020 l
Ziazerba izoztuak
0.35 kg
Gatz mehea
0.015 kg
Piperbetz zuri ehoa
10 g
Intxaur muskada-hautsa
8.0 g
Patata
0.50 kg
Barrengorri naturala
0.20 kg
Irin biguna
0.10 kg
ESPAINIAR SALTSA ARINA
0.50 l
Bandeira ardoa, botila
0.050 l

Osagaiak: ESPAINIAR SALTSA ARINA - 0.50 l

Elaborazioa

 AURREELABORAZIOAK

  • Tipula eta barrengorria brunoisean txikitu eta gorde.
  • Haragi xehetua gorde.
  • Intxaurrak brunoisean txikitu eta gorde.
  • Taparen aurreelaborazioa egin 60 gramoko eskalopin xerrak lortzeko.
  • Espainiar azkarraren barazkiak aurreelaboratu eta gorde.
  • Patatak zuritu eta mandolinaren laguntzarekin lasto patatak egin eta gorde.
  • Barrengorriak garbitu, laurdenetan moztu eta gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Sueztitu tipula eta barrengorria, koipegabetu eta gorde.
  • Egosi ziazerbak ingeles erara, xukatu, brunoisean txikitu eta gorde.
  • Nahastu haragi xehetu gordina sueztitutako tipula eta barrengorriarekin fartsa egiteko.
  • Gehitu whisky apur bat.
  • Gehitu arrautzak eta amaitzeko ziazerbak eta intxaurrak.
  • Ondu (gatza, piperbeltz zuria eta intxaur muskatua) eta gorde.
  • Eskalopin xerratxoen ertzak moztu.
  • Xerratxoak barrubete kaneloiak bailira, muturrak bi zotzekin itxiz.
  • Gatz eta piperbeltzarekin ondu popietak, irineztatu eta frijitu (paper xurgatzailearen gainean xukatu).
  • Espainiar saltsa azkarra prestatu eta gorde.
  • Barrengorriak salteatu eta gorde.
  • Lasto-patatak garbitu ur hotzarekin.
  • Frijitu eta gorde.

ZERBITZUA

  • Oporto ardoa urritu eta saltsa espainiarra gehitu.
  • Popietei zotzak kendu, rondoian jarri eta behar duen saltsa gehitu.
  • Irakinalditxo bat eman gehiegi lehor ez daitezen. 

PLATERERATZEA

  • Hiru popieta jarri plater atalean.
  • Lasto-patatekin eta barrengorriekin hornitu eta saltsarekin lagundu.
  • Perrexil txikituarekin hautseztatu.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
1.21kcal
Karbohidratoak
0.24g
Proteinak
0.05g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Zuntza
0.01g
Gantz azido aseak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido poliasegabeak
0.0g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.3mg
Burdina
0.01mg
Zinka
0.01mg
A bitamina
0.51ug
C bitamina
0.15g
Azido folikoa
0.15ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.