AURREELABORAZIOAK
- Gantza kendu isatsari eta artikulazioetatik zatitu. Gorde.
- Garbitu pikilloko piperrak eta moztu ertzak berdintsuak gelditzeko..
- Zuritu patatak eta biribildu. Gorde.
- Zuritu azenarioak eta biribildu (edo loretxoak egin). Gorde.
- Zuritu eta moztu barazkiak Hondo iluna egiteko. Gorde.
- Zuritu eta paisana erara moztu barazkiak buztana egiteko. Gorde.
- Xehetu perrexila.
ELABORAZIOA
- Isatsa prestatu.
- Laberatu pikilloko piperrak azpila koipeztatuaren gainean minutu batzuez.
- Papurtu isatsa. Gorde.
- Koipegabetu saltsa eta iragazi.
- Loditu saltsa zati bat maizena gehiagorekin betegarria trabatzeko, eta beste zati bat arinago lagungarri bezala.
- Trabatu isatsaren haragia saltsarekin.
- Bete piperrak. Gorde.
- Egosi patata eta azenario biribilduak. Freskatu eta gorde.
ZERBITZUA
- Sartu piperrak saltsa beroan eta irakin su motelean.
- Berotu torneatuak.
PLATERERATZEA
- Jarri saltsa platerean eta horren gainean ipini piperrak txukun.
- Ipini biribilduak.
- Hautseztatu perrexilarekin.
Oharrak:
Isatsaren haragiari masail-haragia gehitu dakioke. Horretarako masailak aparte kozinatu eta gero haragia txikitu ondoren nahastu isatsaren haragiarekin.
Apaintzeko tipula uztai frijituak ere erabili ditzakegu.