ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

OREINEZ EGINDAKO MU SARONGAK, PERRETXIKO ETA GAZTAINA FRIJITUEKIN (Degustazioa: aperitiboa)

25/10/2022

1 minmin

FAMILIA: HARAGIAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

Esne-aztarnak

Esne-aztarnak

Sesamo-aztarnak

Sesamo-aztarnak

Soja-aztarnak

Soja-aztarnak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Fideo txinatarra
0.25 kg
Orkatza ragouterako
0.25 kg
Martorria
15 g
Gorringoa pasteurizatua.
0.010 l
Perrins-saltsa
0.010 ud
Shitake perretxikoak
0.20 kg
Belarri-perretxikoak
0.20 kg
Gaztain zuritu izoztua
0.20 kg
Gaztainak
0.20 kg
Intxaur muskada-hautsa
5.0 g
Erromeroa
0.10 ud
Koipe askoko olioa
0.15 l
Sakura Mix kimuak
0.050 ud

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

  • Orein-haragiari tendoiak eta koipeak kendu.
  • Orein-haragia txikitu eta elkartu martorri(cilantro) txikituarekin, tipula brunoise potxatuarekin, arrautza gorringo pasteurizatuarekin, perrins-saltsarekin, intxaur muskatuarekin, piperbeltzarekin eta gatzarekin.
  • 20 gramoko bolak osatu. (bat aperitibo bakoitzeko).
  • Moztu perretxikoak tira finetan.

ELABORAZIOAK:

  • Txinako arrautza-fideoak ur berotan hidratatu, baina irakin gabe, fideoak elkarrengandik bereiziz.
  • Freskatu eta lehortzen utzi, elkarrengandik apur bat bereizita.
  • Hartu 4 fideo aldi berean eta bildu haragizko bola gurutze moduan eta ezkutatu ertzak txotx batekin. Erabili nahi ditugun bolak, lehen  frijitua eman.
  • Egosi gaztaina izoztuak eta birrindu termomixean, 25 ºC-tan, gurin pixka batekin batera. Prest jarri.
  • Perretxikoak konfitatu baratxuri eta erromero olio pixka batean. Xukatu.
  • Zuritu gaztainak gordinik eta moztu tira finetan boilur-ebakitzaile batekin. (Berdin dio barruko azala uztea). Frijitu tenperatura ertainean, gatzatu eta ondu intxaur muskatu hautsez. Erreserbatu.

ZERBITZUA:

  • Perretxikoak berotu eta maria bainuan mantendu.
  • Berotu mikrouhin-labean erabiliko den gaztaina purea eta jarri koilarakada txiki bat platerean.
  • Bigarrenez frijitu bolak zerbitzatzeko  momentuan eta jarri gaztaina-purearen gainean.
  • Jarri perretxiko batzuk gainean eta hautseztatu gaztaina frijitu batzuk.
  • Apaindu kimu berdeekin eta erromero adar txiki batekin. (Banbuzko brotxeta batez apaindu dezakegu mahaikideak hobeto manipulatu ahal izateko).

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
124.47kcal
Karbohidratoak
0.0g
Proteinak
0.0g
Koipeak
13.83g
Koipeak
13.83g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
1.66g
Gantz azido monoasegabeak
2.84g
Gantz azido poliasegabeak
0.0g
Kolesterola
8.76mg
Kaltzioa
0.0mg
Burdina
0.0mg
Zinka
0.14mg
A bitamina
0.6ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.