ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

TXAHAL-MIHIA SALTSAN

17/10/2023

min

FAMILIA: HARAGIAK

BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Txahal-mihia
1.3 kg
Tipula
0.15 kg
Porruak
1.0 ud
Azenarioa
0.30 kg
Ura
3.0 l
Sukaldeko ardo zuria
0.10 l
Gatz mehea
0.020 kg
Piper gorria
0.15 kg
Ilar izoztua
0.050 kg
Patata
0.25 kg
Perrexil-sorta
0.10 ud
Irin biguna
0.20 kg
ESPAINIAR SALTSA ARINA
0.50 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Mihia aurreelaboratu alboko gantzak kenduz.
  • Mihia egosteko barazki ongarriak aurreelaboratu (tipula paisana handian, azenarioa ilargi erditan eta porruaren berdea).
  • Espainar saltsa arinaren osagaiak aurreelaboratu.
  • Azenarioa dadotan moztu eta gorde.
  • Patatak zuritu eta dadotan moztu. Gorde.
  • Perrexila brunoisean moztu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Jarri mihia eta barazki ongarriak presio-eltze batean; estali ur hotzez ; gehitu ardo zuri apur bat ; ondu gatzarekin , itxi eltzea eta irakiten utzi 45 minutuz.
  • Atera mihiak eta zuritu bero daudela (Hau bezperan egitea komenigarria da).
  • Moztu mihia xerretan, ez mehe ez lodi.
  • Arrautzaztatu, frijitu eta koipegabetu.
  • Prestatu espainar saltsa arina.
  • Ipini mihi-xerrak rondoi batean.
  • Bota espainiar saltsa arina eta 5 minutuan irakin. Gorde.
  • Azenario-dadoak ingeles erara egosi, freskatu eta gorde.
  • Ilarrak ingeles eran egosi, freskatu eta gorde.
  • Piper gorria labean erre, zuritu eta ronbotan moztu. Gorde.
  • Samurtu patatak eta gorde.

ZERBITZUA

  • Berotu mihia.
  • Kozinatu apur bat piperra baratxuri apur batekin.
  • Salteatu egositako barazkiak.
  • Frijitu patatak.

PLATERERATZEA

  • Jarri plater zapalean mihi xerrak kontu handiz platera zikin ez dadin.
  • Jarri goarnizioa gainetik modu txukun batean.
  • Hautseztatu xehetutako perrexilez.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
1.19kcal
Karbohidratoak
0.24g
Proteinak
0.04g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Zuntza
0.01g
Gantz azido aseak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido poliasegabeak
0.0g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
6.18mg
Burdina
6.01mg
Zinka
6.01mg
A bitamina
0.01ug
C bitamina
0.14g
Azido folikoa
0.05ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.