17/07/2023
ELABORAZIOA:
- Esne litrotik dezilitro bat erreserbatu gutxi gorabehera, gainerakoa irakiten jarri, kanelarekin eta limoi oskolarekin usainduz.
- Alde batera utzi maizena, azukrea eta erreserbatu genuen esne apurra, eta irabiatu hagaxkarekin, pikor guztiak desegin arte.
- Gehitu 4 gorringoak eta arrautza eta irabiatu nahasketa homogeneizatu arte (irabiatu gutxi, arrautzak kolorea galtzen baitu gehiegi irabiatzean.
- Gehitu maizenaren nahasketa horri esne beroa eta pasatu txinotik, balizko kumoak kentzeko.
- Jarri nahasketa sutan irakiten eta lodi egon arte, hagazkaz astintzeari utzi gabe, erraz heltzen baita.
- Behin egosita, zabaldu ondo garbitutako gainazal baten gainean eta eragin hoztu arte edo ontzi batean sartu, filmatu eta eraisgailuan hoztu.
MUNTAKETA
- Hotz dagoenean, moztu, frijitu eta xukatu.
ZERBITZUA:
- Azukrearekin eta kanelarekin apaindu.
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.