ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

OILASKO URDAIAZPIKOTXOAK WHISKYAREKIN

09/06/2021

min

FAMILIA: HARAGIAK

Segundos platos, carne: Segundos platos, carne
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Oilasko-izterrak
2.0 kg
Tipula
0.25 kg
Porruak
2.0 ud
Irin biguna
0.025 kg
Wisky sukalderako
0.20 l
Sukaldeko ardo zuria
0.050 l
Kuiatxoa
0.25 kg
Perrexil-sorta
0.10 ud
HEGAZTI HONDOA
0.70 l
PARMENTIER PUREA
0.50 kg

Osagaiak: HEGAZTI HONDOA - 0.70 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Oilaskoa urdaiazpikotxoak egin. Gorde.
  • Hegazti hondoa prestatzeko barazkiak paisanan moztu.
  • Barazkiak brunoisean moztu. Gorde.
  • Patatak zuritu eta zatitu gero parmentier purea egiteko. Gorde.
  • Azenarioak edota kuiatxoak biribildu. Gorde.
  • Perrexila brunoiseaan txikitu. Gorde.

ELABORAZIOA

  • Hegazti hondoa martxan jarri.
  • Urdaiazpikotxoak gatzarekin eta piperbeltzarekin ondu, irineztatu eta frijitu. Paper xurgatzailearen gainera atera.
  • Barazkiak sueztitu kolorea hartzen utzi gabe. Bigun daudenean iztertxoak sartu.
  • Ardo zuri txorrotada bat bota eta urritzen utzi.
  • Ondoren whiskyarekin ondo busti eta lameztatu.
  • Hegazti hondoa gehitu eta iztertxoak  egosten utzi egin arte.
  • Behar izanez gero gatz eta lodiera puntua egokitu. Saltsa zakarra gelditzen bada turmixetik eta txinotik iragazi.
  • Parmentier purea egin. Gorde.
  • Azenarioak edota kuiatxo biribilduak ingeles erara egosi. Gorde.

ZERBITZUA

  • Urdaiazpikotxoak irakin arazi eta bero mantendu.
  • Parmentier purea bero mantendu.

PLATERERATZEA

  • Plateraren erdian bi urdaiazpikotxo jarri beraien saltsarekin napatuta.
  • Plateraren inguruan mahukarekin parmentier-purea jarri rosetoiak eginez.
  • Amaitzeko 4  biribildu jarri bero-bero daudela.
  • Hautseztatu perrexilez.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
11.6kcal
Karbohidratoak
1.0g
Proteinak
0.94g
Koipeak
0.25g
Koipeak
0.25g
Zuntza
0.8g
Gantz azido aseak
0.05g
Gantz azido monoasegabeak
0.05g
Gantz azido poliasegabeak
0.05g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
13.56mg
Burdina
3.14mg
Zinka
2.92mg
A bitamina
23.91ug
C bitamina
6.91g
Azido folikoa
16.55ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.