ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

LEGATZEZ ETA GANBEZ BETETAKO HOSTOPILA

12/02/2024

min

FAMILIA: ZIZKA MIZKA BEROA

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

krustazeo

krustazeo

arraina

arraina

glutena

glutena

esnea

esnea

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Berakatza, burua
0.20 ud
Tipula
0.20 kg
Porruak
1.0 ud
Legatz-xerra izoztua
0.35 kg
Otarrainxka izoztua 24/32
0.20 kg
Brandy sukalderako
0.050 l
Perrexil-sorta
0.10 ud
BEXAMEL SALTSA
0.50 l
SALTSA AMERIKARRA
0.50 l
OINARRIZKO HOSTOREA
0.50 kg
Pikillo piperrak
8.8 g
Berakatza, burua
0.20 ud
Tipula
0.10 kg
Irin biguna
0.025 kg
FUMETA
0.50 l
Ilar izoztua
0.15 kg
Gurina
0.050 kg
FUMETA
0.25 l

Osagaiak: BEXAMEL SALTSA - 0.50 l

Osagaiak: SALTSA AMERIKARRA - 0.50 l

Osagaiak: OINARRIZKO HOSTOREA - 0.50 kg

Osagaiak: FUMETA - 0.50 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Zuritu eta xehetu berakatza, tipula eta porrua brunoise erara fartsa egiteko. Gorde.
  • Desisoztu otarrainxkak kamaran. 
  • Legatza aurreelaboratu eta azalik gabeko dadotxoetan moztu.
  • Otarrainxkak dadotxoetan moztu. Gorde.
  • Xehetu perrexila. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu Fumet bat egiteko barazkiak. Gorde.
  • Zuritu eta xehetu Saltsa Amerikarra egiteko barazkiak. Gorde.
  • Zuritu eta xafletan txikitu berakatza eta tipula juliana erara pikilo saltsa egiteko. Gorde.
  • Eskatu gozogintzan aurretiaz Bolobanak. 

 ELABORAZIOA

  • Saltsa amerikarra martxan jarri. 
  • Sueztitu baratxuria, tipula eta porrua gogortasunaren arabera, koipegabetu eta gehitu legatza dadotxoetan azalik gabe.
  • Sueztitu dena batera eta gehitu otarrainxkak. Flameatu brandyarekin, gehitu perrexila eta saltsa amerikar lodi pixka batekin ondu.
  • Irakin dena batera eta 90 g- ko bexamelarekin trabatu. Irakin berriro eta puntua eman.
  • Tenperatura eranskailuan sartu. (Betegarriak aurreko egunean egitea gomendatzen da gorputza hartzeko).
  • Laberatu bolobanak 200-210º c-an. Hotzitzen utzi. Gorde.
  • Sueztitu pikillo saltsa egiteko barazkiak. Koipegabetu eta gehitu pikilloak. Sueztitu dena eta gehitu irina. Busti fumetarekin eta irakin dena batera. Turmixetik eta txinotik pasatu. Altxatu eta gatz puntua eman. Gorde.
  • Egosi ilarrak ingeles erara saltsa egiteko. Xukatu eta fumetarekin busti. Irakin dena. Turmixetik eta txinotik pasatu. Altxatu eta gatz puntua eman. Gurin apur bat gehitu. Gorde.

ZERBITZUA

  • Bete bolobanak  eta labean berotu 170ºC-an.

PLATERERATZEA

  • Pikillo saltsa beroa jarri platerean.
  • Boloban beroa jarri eta ilar saltsa haritxo batekin apaindu inguruan.
  • Hautseztatu perrexilarekin.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
85.19kcal
Karbohidratoak
5.05g
Proteinak
0.51g
Koipeak
6.97g
Koipeak
6.97g
Zuntza
0.12g
Gantz azido aseak
0.84g
Gantz azido monoasegabeak
1.43g
Gantz azido poliasegabeak
4.4g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
4.66mg
Burdina
3.3mg
Zinka
3.44mg
A bitamina
0.34ug
C bitamina
0.56g
Azido folikoa
1.19ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.