ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

FOIE SAGARRAREKIN (Degustazioa: anoa 1/2)

24/06/2022

min

FAMILIA: SARRERA HOTZAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

kakahuetea

kakahuetea

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Golden sagarra
1.0 kg
Gurina
0.20 kg
Azukrea
0.20 kg
Jogurt naturala
1.0 ud
Esnea
0.050 l
Pazko-lorea
0.25 ud
FOIE MICUIT-A
0.60 kg
ISPILU ALMIBARRA
0.13 l
LIMOI OGIA
2.0 otro
JUANOLA OLIOA
0.13 l

Osagaiak: FOIE MICUIT-A - 0.60 kg

Osagaiak: ISPILU ALMIBARRA - 0.13 l

Osagaiak: LIMOI OGIA - 2.0 otro

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK:

  • Foie-a garbitu eta marinatzen ipini.

ELABORAZIOA:

  • Foie micuit-a elaboratu.
  • Sagarra zuritu eta xerra erditan moztu.
  • Gurinarekin salteatu.
  • Lingote moduko silikonazko moldeak erabili mi-cuita sartzeko. Moldea sagarrarekin jantzi eta foie mi-cuitarekin bete. Sagarrarekin estali guztiz inguratua geratzeko. Moldetik atera.
  • Azukreaz hautseztatu eta sopletearekin gainerre.
  • Limoi ogia egin.
  • Sagar kurruskaria egin: sagarraren txurtena erdian gelditzen delarik xerratzeko makinan xerra oso finak egin. Behar diren xerretan hazitxoak baztertu.
  • Ur-azukre neutro bat egin eta bertan sagar xerrak banan banan murgildu.
  • Silpat batean jarri ondo xukatuz. Laberatu 150ºC-tan. Apaintzeko bada tolestu apur bat oraindik bigun dagoela.
  • Utzi hozten kraskatsua izan arte. Leku fresko batean mantendu baina lehorra.
  • Sagar purea: sagar zurituak moztu eta gurin eta azukrearekin estalita sukaldatu. Beharrezkoa bada ur pixka bat gehitu. Xehatu eta mauka batean zulo txikiarekin kontserbatu. 
  • Juanola olioa egin.
  • Yogur saltsa: Yogurra esne apur batekin arindua.

ZERBITZUA

  • Foie lingoteak erdibitu eta platerean jarri sagar konpota koilarakadatxo batekin.
  • Ogi xerra finak egin eta labean txigortu (3 xerra anoa bakoitzeko).
  • Foie-aren alboan ogia jarri.
  • Foie yogurt saltsarekin inguratu eta juanola olioaz apaindu. 
  • Gainean sagar kurruskari bat txertatu.
  • Lore gutxi batzuekin apaindu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
373.22kcal
Karbohidratoak
28.49g
Proteinak
0.0g
Koipeak
28.82g
Koipeak
28.82g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
3.46g
Gantz azido monoasegabeak
5.91g
Gantz azido poliasegabeak
19.07g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.23mg
Burdina
0.15mg
Zinka
0.38mg
A bitamina
1.24ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.