Pikillo kurruskaria egiteko, pikillo piperrak zabaldu eta hazigabetu.
Bi paper sulfurizatuen artean jarri, zapaldu apur bat eta 100ºCtan lehortu bi ordu inguru.
Olio epeletan (100ºC) frijitu eta ondo xukatu.
Leku lehorrean kontserbatu.
Pikillo emultsio bat egin: pikillo piperrak hazigabetu eta thermomixean ondo birrindu pure bat lortu arte. Ekilore olioarekin emultsionatu eta gatzaz egokitu.
Patata bolak xamurtu bigun baina kolorerik gabe geratzeko.
Ardo murrizketa bat egin: ardo beltzari azukrea, kanela makil zatitxo bat, limoi azala eta laranja azala gehitu eta sutaratu. Irakiten utzi karamelu arineko ehundura eduki arte. Hoztu eta biberoi batean ipini.
ZERBITZUA
Entrêcote-a plantxaratu eta eskatutako puntua baino gutxiago egin. Gatza bota.
Patatak frijitu eta kolorea hartzen dutenean paper xurgatzailera atera. Gatza bota eta piperrauts gozoa ere. Ondo nahastu.
Brotxa baten laguntzaz marra bat irudikatu ardo murrizketarekin.
Entrêcote-a xerratan moztu eta platerean antolatu patatekin batera. Salamandran edo labean berotu daiteke zerbitzua zuzena ez bada.
Pikillo emultsioarekin tanta batzuk marraztu.
Pikillo kurruskariarekin eta tipulin txikituarekin apaindu.
Nutrizio informazioa (errazio 1)
Energia
715.86kcal
Karbohidratoak
49.9g
Proteinak
0.46g
Koipeak
57.38g
Koipeak
57.38g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
7.95g
Gantz azido monoasegabeak
35.87g
Gantz azido poliasegabeak
12.5g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.3mg
Burdina
0.33mg
Zinka
0.62mg
A bitamina
0.5ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g
Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.