ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

AHATE URDAIAZPIKO ENTSALADA LARANJAREKIN (Degustazioa: anoa 1/2)

12/02/2024

min

FAMILIA: ENTSALADAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

glutena

glutena

esnea

esnea

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

kakahuetea

kakahuetea

sesamo-aleak

sesamo-aleak

soja

soja

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 10 ano/unitate -arentzat

Ahate-magreta
0.50 kg
Gatz lodia
1.0 kg
Azukrea
1.0 kg
Limoiak
0.10 kg
Laranjak
0.50 kg
Eskarola
0.25 ud
Lollo rosso
0.50 ud
Txikoria gorria
0.50 ud
Cherry Tomatetxoak
0.25 kg
Mahaspasa sultanak
0.050 kg
Hurrak
0.050 kg
Tipulina
10 g
EKILORE-HAZI GARRAPIÑATUAK
100 g
LARANJA OZPIN OLIOA
100 ml

Osagaiak: EKILORE-HAZI GARRAPIÑATUAK - 100 g

Elaborazioa

AURREELABORAZIOA

  • Ahate paparra garbitu eta gantzaren zati bat baztertu.
  • Ahate urdaiazpikoa egin: azukrea, gatza (kilo bana), limoi eta laranja azala (juliana finean moztuta) nahastu. Ahate paparra bertan sartu ondo inguratua geratu dadila. Estali eta bi egunetan hozkailuan kontserbatu.
  • Letxugak garbitu eta zatitu.
  • Tomatetxoak erdibitu. Handiak badira laurdenetan.

ELABORAZIOA

  • Ekilore haziak txigortu.
  • Pipak garrapiñatu.
  • Ahate paparra, 48 ordu igaro ostean, gatzetatik atera eta ur hotzarekin garbitu. Ondo lehortu eta xerra finetan moztu.
  • Laranja ozpin-olioa egin.
  • Laranjak guztiz zuritu (azal zuria ere kenduaz). Laranja atalak atera erdiko mintzak baztertuz. 
  • Tipulina txikitu.

ZERBITZUA

  • Letxuga zopontzi batean jarri eta ozpin-olioaz apailatu. Pipa batzuk, mahatspasak, hur zatituak, laranja ale batzuk eta tomate batzuk nahastu letxugarekin ere.
  • Entsalada bouketa plater batean jarri eta alboan 5-6 xerra urdaiazpiko zabaldu.
  • Laranja ale batzuk ipini eta fruitu lehor batzuk ere.
  • Tipulin txikituaz eta tipulin adarren batekin apaindu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
475.97kcal
Karbohidratoak
103.54g
Proteinak
0.05g
Koipeak
6.89g
Koipeak
6.89g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
0.94g
Gantz azido monoasegabeak
3.73g
Gantz azido poliasegabeak
4.89g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.64mg
Burdina
0.31mg
Zinka
0.18mg
A bitamina
0.12ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.