ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

HEGALUZE ENTSALADA PIPERRADAREKIN

25/02/2021

min

FAMILIA: ENTSALADAK

Entrantes y ensaladas: Entrantes y ensaladas
Primeros platos: Primeros platos
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arraina

arraina

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Hegaluzea
0,40 kg
Tipula
0,20 kg
Berakatza, burua
0,20 ud
Piperbeltz beltz garauak
8,00 g
Ozpina
0,13 l
Oliba-olioa, bizia
0,20 l
Gatz mehea
0,02 kg
Ura
0,25 l
Patata
1,00 kg
Perrexil-sorta
0,10 ud
Ereinotza/erremua, poltsa
2,00 g
PIPERRADA
0,50 kg

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Aurrealaboratu hegaluzea eta 4 solomoak atera. Xerra finetan moztu. Gorde.
  • Baratxuria brunoisean moztu eta gorde.
  • Tipula paisana erara moztu eta gorde.
  • Piperrada prestatzeko osagaiak moztu. Gorde.
  • Patatak garbitu eta gorde.
  • Perrexila brunoisean txikitu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Hegaluze-xaflak eskabetxean prestatu: bota gatza xerrei eta plantxan markatu; baratxuria eta tipula sueztitu oliba-oliotan; gehitu ereinotza, piperbeltz beltz garauak eta ozpina eta dena egosi; erantsi ardo zuria eta jarraitu egosketa; hagaluze-xerrak  gehitu eta 10 segundoan egosi; sutik atera eta hotzean gorde.
  • Piperrada prestatu eta gorde.
  • Patatak egosi ur hotzetik abiatuta gatz apur batekin. Egosi ondoren zuritu eta xerra finetan moztu. Gorde.

PLATERERATZEA

  • Jarri plater apal batean patata-xerrak.
  • Ipini horren gainean piperrada epela.
  • Jarri goian hegaluzea eskabetxean.

ZERBITZUA

  • Zerbitzatzeko unean eskabetxearen likido apur bat bota.
  • Perrexilez hautseztatu.

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
333.39kcal
Karbohidratoak
0.67g
Proteinak
0.49g
Koipeak
36.69g
Koipeak
36.69g
Azukreak
0.0g
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azido folikoa
0.13ug
C bitamina
0.39g
A bitamina
0.03ug
Zinka
0.9mg
Burdina
0.68mg
Kaltzioa
0.99mg
Kolesterola
0.0mg
Gantz azido poliasegabeak
3.01g
Gantz azido monoasegabeak
26.81g
Gantz azido aseak
5.25g
Zuntza
0.03g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.