ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

HEGAZTI-ENTSALADA ARBENDOLEKIN

12/09/2019

min

FAMILIA: ENTSALADAK

BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

arraina

arraina

glutena

glutena

fruitu oskoldunak

fruitu oskoldunak

sulfitoak

sulfitoak

Osagaiak 5 ano/unitate -arentzat

Oilasko bularkia
0.35 kg
Gatz mehea
0.050 kg
Ura
1.0 l
York urdaiazpiko sakotea
0.15 kg
Golden sagarra
0.25 kg
Limoiak
0.10 kg
Almendra-xerrak
0.050 kg
Laranjak
0.20 kg
Lollo rosso
0.25 ud
Txikoria gorria
0.25 ud
Eskarola
0.25 ud
Haritz-hostoko uraza
0.25 ud
Errukula
0.25 g
Cherry Tomatetxoak
0.10 kg
Mahaspasa sultanak
0.050 kg
OZPIN-OLIOA
0.13 l
SALTSA ARROSA
0.40 kg

Osagaiak: OZPIN-OLIOA - 0.13 l

Elaborazioa

AURREELABORAZIOAK

  • Oilaskoa maneatu eta atera bularkia. Gorde.
  • Moztu urdaiazpiko egosia xerra loditan eta lardoietan moztu. Gorde.
  • Uraza higienizatu, garbitu eta juliana eran zatitu. Gorde.
  • Sagarrei mutxikina kendu, zuritu eta zerrenda finetan moztu. Limoi-urarekin zipriztindu ilundu ez dadin. Gorde.
  • Laranja bizian zuritu eta azalik gabeko atalak atera.
  • Perrexila brunoisean txikitu eta gorde.

ELABORAZIOA

  • Egosi oilasko-bularkia ondo zuri batean (labean ere egin daitezke). Hoztu eta lardoietan moztu.
  • Almendra txigortu eta hozten utzi. Gorde.
  • Ozpin-olioa prestatu.
  • Saltsa arrosa prestatu.
  • Nahastu oilasko-bularkia, urdaiazpiko egosia, sagarra, almendra, eta mahaspasak; eta saltsa arrosa gehitu. Kontu handiz nahastu. 

PLATERERATZEA

  • Jarri kontu handiz hegazti-entsalada plateraren erdian uztai baten laguntzarekin.
  • Jarri uraza inguruan .
  • Apaindu cherry tomate batzurekin eta laranja atal batzurekin.
  • Hautseztatu almendra txigortuarekin.

ZERBITZUA

  • Apailatu entsalada ozpin-olioarekin.
  • Uztaia kendu.
  • Hautseztatu perrexilarekin.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
213.75kcal
Karbohidratoak
1.9g
Proteinak
2.27g
Koipeak
22.5g
Koipeak
22.5g
Zuntza
1.0g
Gantz azido aseak
2.9g
Gantz azido monoasegabeak
12.22g
Gantz azido poliasegabeak
1.72g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
2.03mg
Burdina
2.0mg
Zinka
2.17mg
A bitamina
0.04ug
C bitamina
0.01g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.