ES / EUS/ EN
MENU ERREZETAK
AZKENBURUKOAK
BIGARREN PLATERAK, ARRAINA
BIGARREN PLATERAK, HARAGIA
KAFEAK
KOKTELAK
KONFITERIA
LEHENENGO PLATERAK
OGIA ETA OKINDEGIKO PRESTAKINAK
SARRERAK ETA ENTSALADAK

CROISSANTA

18/06/2024

min

FAMILIA: OPILGINTZA

Pan y productos de obrador: Pan y productos de obrador
BEGANOAK:
BARAZKIJALEAK:

ALERGENOAK

arrautzak

arrautzak

glutena

glutena

esnea

esnea

Osagaiak 30 ano/unitate -arentzat

Irin gogorra
1.2 kg
Irin biguna
0.48 kg
Legamia
0.070 kg
Txorrotako ura
0.40 l
Gatz mehea
0.030 kg
Azukrea
0.16 kg
Esnea
0.50 l
Gurina
0.80 kg
Arrautzak
1.0 ud

Elaborazioa

ORATZEA

  • Jarri bol batean irin gogorra, irin ahula, gatza, azukrea, esnea eta ura. Ondo nahastu.
  • Oratu 15 minutuz, masa elastikoa eta homogeneoa lortu arte. Egiaztatu glutena sortu dela (hartu masa zati bat eta luzatu; hausten bada oratzea falta zaio, eta bestela prest dago).
  • Amaieran, gehitu ur hotz pixka batean disolbatutako legamia eta amaitu oratzen.
  • Banatu masa bi zati berdinetan.
  • Luza ezazu angeluzuzen eran (40 cm x 20 cm) eta utzi pausatzen 30 minutuz ganberan, -1ºC atseden-tenperatura ideala.

ELABORAZIOA

  • Banatu gurina bi zatitan (400 gr) eta egin 20 x 20ko bi karratu labeko bi paperen artean.
  • Masa bakoitza 40 x 20ko laukizuzen batean luzatzen amaitzea.
  • Zabaldu masa irineztatutako gainazal batean, eta luzatu arrabolarekin, forma angeluzuzena mantenduz.
  • Jarri gurina masaren gainean erdian.
  • Bildu gurina masarekin liburu bat bezala.
  • Luzatu masa arrabolarekin eta eman bira sinple bat (tolestu triptiko bat bezala).
  • Utzi pausatzen 10 minutuz kameran.
  • Bira bikoitza eman.
  • Ganberan pausatu.

OSATU

  • Arrabolarekin luzatu 0,5 cm-ko lodiera lortu arte.
  • Moztu croissant-arrabolarekin edo 10 x 30eko triangelu isoszeleekin eta osatu piezak.
  • Erretilu batean jarri.

HARTZITU

  • Hartzigailuan hartzitzen utzi 28º C-tan eta % 75eko hezetasunean, bolumena tolestu arte.

LABERATU

  • Margotu arrautza irabiatuarekin eta 180ºC-ko konbekzio-labea 17-20 minutuz, tiroa itxita dagoela piezaren tamainaren arabera.

BUKAERA

  • Laberatu ondoren, utzi epeltzen eta margotu sagar edo almibar gelatinarekin.
  • Hoztu ahalik eta azkarren giro-tenperaturan.

AUEKEZPENA

  • Jarri produktua produktu bukatuaren erretiluetan.
  • Beira-arasan giro-tenperaturan jarri, saltzeko.

KONTSERBATU

  • Gorde 24 orduz giro-tenperaturan edo izoztu hartzitu aurretik, eta laberatu plastikozko poltsetan gehienez 3 hilabetez.

 

Nutrizio informazioa (errazio 1)

Energia
21.28kcal
Karbohidratoak
5.32g
Proteinak
0.0g
Koipeak
0.0g
Koipeak
0.0g
Zuntza
0.0g
Gantz azido aseak
0.0g
Gantz azido monoasegabeak
0.0g
Gantz azido poliasegabeak
0.15g
Kolesterola
0.0mg
Kaltzioa
0.03mg
Burdina
0.02mg
Zinka
0.01mg
A bitamina
0.0ug
C bitamina
0.0g
Azido folikoa
0.0ug
Gatza (Sodioa)
0.0mg
Azukreak
0.0g

Datuak adierazgarriak dira eta ez dira erabili behar mediku helburuetarako. Webgunearen arduradunak edozein erantzukizunetatik salbuetsita daude.